Για τον Μανώλη Γλέζο, συνάντηση μνήμης και τιμής
ο τάφος στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών

Η οικογένεια διοργάνωσε το πρωί, εκδήλωση για τον Μανώλη Γλέζο. Μια «οφειλόμενη πρόσκληση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για όσους δεν μπόρεσαν να αποχαιρετήσουν τον Μανώλη. Η κηδεία είχε γίνει σε πολύ οικογενειακό κύκλο εν μέσω των αυστηρών μέτρων λόγω κορωνοϊού.

«Εμείς, η οικογένεια του,προσκαλούμε την Κυριακή 28 Ιουνίου, στις 11 το πρωί στο Α΄νεκροταφείο, σε μια συνάντηση μνήμης εκείνους που ήθελαν να τον αποχαιρετήσουν με τη φυσική τους παρουσία τη μέρα της κηδείας του και δεν μπόρεσαν λόγω των περιοριστικών μέτρων. Εκείνους που θέλουν να του πουν από κοντά ότι δεν τον έχουν ξεχάσει, εκείνους που θέλουν να του δώσουν μια κρυφή υπόσχεση για τη συνέχιση των αγώνων του και των οραμάτων του». Θα μιλήσει για τον Μανώλη ο Λαοκράτης Βάσσης, θα διαβάσει ποιήματα του η Μάνια Παπαδημητρίου και θα παίξει με το βιολί του αγαπημένους Απεραθίτικους σκοπούς ο Γιάννης Ζευγώλης.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδωρής Δρίτσας, Γιώργος Κατρούγκαλος και Νίκος Βούτσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο πρώην βουλευτής, Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα.

Το ΜεΡΑ25 σε ανακοίνωση του για τον Μανώλη Γλέζο:

τιμούμε ένα σύμβολο αντίστασης που δεν ξέχασε ποτέ να κοιτάει ψηλά

Σήμερα αποχαιρετάμε τον Μανώλη των αγώνων, τον Μανώλη των διεκδικήσεων, τον Μανώλη Γλέζο που δεν δίστασε να τα βάλει με το κτήνος του ναζισμού και του φασισμού. Τον Πρώτο Παρτιζάνο της Ευρώπης που δεν λύγισε ούτε στην κατοχή, ούτε στις φυλακές, ούτε στην καταστολή των μνημονιακών χρόνων. 

Αποχαιρετάμε έναν αυθεντικό αγωνιστή της Αριστεράς, έναν άνθρωπο που μέχρι την τελευταία στιγμή με αυταπάρνηση πάλευε για το δίκιο των λαών, το δίκιο των ανθρώπων που αξιώνουν έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων τους. Τίποτα λιγότερο δεν θα αρκούσε στον Μανώλη Γλέζο, που ποτέ δεν συμβιβάστηκε στο διάβα του ηρωικού του βίου.

Από την εποχή της Αντίστασης στην κατοχή μέχρι τους αγώνες του έναντι των μνημονίων στη σύγχρονη χρεοδουλοπαροικία, ο Πρώτος Παρτιζάνος υπήρξε το σύμβολο του πιο ανιδιοτελούς και ηρωικού αγώνα. Ενός αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης και αδικίας, ενάντια στη φτώχεια, τον ζυγό και την υποδούλωση.

Σήμερα τιμούμε δεν τιμούμε απλώς έναν άνθρωπο, τιμούμε ένα σύμβολο αντίστασης που δεν ξέχασε ποτέ να κοιτάει ψηλά, εκεί από όπου πλέον μαζί με τα υψηλά ιδανικά του θα συνεχίζει να εμπνέει και να συντροφεύει τους αγώνες μας. 

Μανώλης Γλέζος, έφυγε ένας πραγματικός αγωνιστής

για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου από τη Βιάννο

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos