Χρύσα Σοφιανού, Αντώνης Ζερβός
Χρύσα Σοφιανού, Αντώνης Ζερβός

Θέματα που αφορούν στην ανάδειξη του πολιτισμού, που εν προκειμένω αποτελεί το «δυνατό χαρτί» του τουρισμού – δηλαδή της μοναδικής πλουτοπαραγωγικής πηγής του τόπου- συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στην συνάντηση που είχε χθες (23/3) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός με την Διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ν.Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού.

Στην συνάντηση, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται :με τους αρχαιολογικούς χώρους (ανασκαφές Σταυρός-Δρήρος-οικόπεδο ΟΤΕ, σπήλαιο «Τρύπα»), το αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου καθώς και η δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ  Δήμου και Εφορίας.

«Παρά του ότι τα προβλήματα που αναφύονται καθημερινά,λόγω των διαφόρων ζητημάτων που ανακύπτουν είναι πολλά και χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης- ανέφερε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου-ωστόσο  υπάρχει ένα πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας ικανό ν΄αντιμετωπίσει στο μέτρο του δυνατού ζητήματα, άμεσης προτεραιότητας.

Εν προκειμένου, πρόσθεσε, εξετάζεται η δυνατότητα  υπογραφής  προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Εφορίας Αρχαιοτήτων , προκειμένου  να στηριχθεί η εν λόγω υπηρεσία, από την οικονομική δομή του Δήμου,μιας και η εφορία στερείται ακόμα και λογιστή με αποτέλεσμα να προκύπτουν προβλήματα  με ζητήματα που σχετίζονται με την σύνταξη πινάκων πληρωμής έκτακτου προσωπικού.

Σε ότι αφορά την επαναλειτουργία του Μουσείου Αγίου Νικολάου, ο κ.Ζερβός,  έκανε γνωστό, ότι βρισκόμαστε εν αναμονή της προκήρυξης  δράσεων του ΣΕΣ , πρόγραμμα στο οποίο αναμένεται να υποβάλλει η εφορία τις μελέτες (Μουσειολογική-Μουσιογραφική) που έχει εκπονήσει , ενώ ο ίδιος επιβεβαίωσε τη θετική διάθεση που υπάρει από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης για την στήριξη και ολοκλήρωση του Μουσείου.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, θα συμβάλλει τα μέγιστα –όπως ανέφερε ο κ. Ζερβός- για την υλοποίηση του παραπάνω στόχου-αφού τόσο οι φορείς, οι πολίτες αλλά και οι ξεναγοί της Κρήτης, θέτουν επιτακτικά το συγκεκριμένο θέμα.

Υπάρχει –επεσήμανε- η βούληση από την Περιφέρεια Κρήτης, για την ευόδωση αυτής της προσπάθειας, που αν μη τι άλλο αναμένεται να στηρίξει κατά τον καλύτερο τρόπο όλα όσα αξίζουν και πρέπει αν έχουν παρελθόν –παρόν και μέλλον στη περιοχή μας».

δελτίο τύπου του Δήμου Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos