Γιώργης Κλάδος σημαντική προσωπικότητα της Αυτοδιοίκησης
Ο Γιώργης Κλάδος, αποδεχόμενος τη τιμή

Σημαντική προσωπικότητα της Αυτοδιοίκησης, οραματιστή δήμαρχο και πρωτεργάτη της τοπικής ανάπτυξης στη περιοχή Ανωγείων και ευρύτερα στον Μυλοπόταμο με την ίδρυση του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ,

χαρακτήρισε το Γιώργο Κλάδο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης που οργάνωσε σήμερα στα Ανώγεια ο δήμος και ο ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, βουλευτών, δημάρχων, τοπικών φορέων και κόσμου.

Στην εκδήλωση στα γραφεία της ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ έγινε μάλιστα η ονοματοδοσία της αίθουσας εκδηλώσεων στο χώρο του Κέντρου Ενημέρωσης του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη σε «ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΚΛΑΔΟΣ».  Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε το κινηματογραφικό πορτραίτο με τίτλο «Γεώργιος Ι. Κλάδος, Ένας Καινοτόμος Δημιουργικός Πολίτης» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρωνίτη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στη προσωπικότητα του π. Δημάρχου Ανωγείων και πρώτου Προέδρου του ΔΣ της εταιρείας ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ, τόνισε: «Ο Γεώργιος Κλάδος είναι μια μεγάλη προσωπικότητα της Αντίστασης, της Αυτοδιοίκησης. Πάντα, εμείς οι νεότεροι, τον ζηλεύαμε καθώς ήταν ένας οραματιστής, ένας καινοτόμος Δήμαρχος.  Και εμείς ως νέοι δήμαρχοι, στη δεκαετία του ’90 προσπαθούσαμε να ανταποκριθούμε σε αυτά που είχε κάνει ο ίδιος. Ένας οραματιστής, καινοτόμος άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά στην Αυτοδιοίκηση, στον «ΑΚΟΜΜ – Ψηλορείτης», στην αναπτυξιακή εταιρεία η οποία ήταν από τις πρώτες που έγιναν στην χώρα μας, δίνοντας μια μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική, όχι μόνο στα Ανώγεια αλλά σε όλο τον Μυλοπόταμο, καθώς εξασφάλιζε πόρους για αρκετά έργα. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη και όλων όσων συνέβαλαν σε αυτή την τιμητική εκδήλωση, ονοματοδοσίας της αίθουσας εκδηλώσεων στο χώρο του Κέντρου Ενημέρωσης του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη σε αίθουσα Γεώργιος Ι. Κλάδος. Είναι υποχρέωση όλων μας να τιμούμε αυτό τον Άνθρωπο ο οποίος έχει προσφέρει ανιδιοτελώς για ένα κοινό σκοπό. Για ένα όραμα και ένα καλύτερο αύριο».

Στο κύρος, στην ακεραιότητα και το ήθος του Γιώργου Κλάδου αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης ο οποίος είπε, ότι, ο Γιώργος Κλάδος αγάπησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν ένας μεγάλος οραματιστής και οι ιδέες του θα συμπεριληφθούν στη μεγάλη όπως είπε ριζοσπαστική μεταρρύθμιση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Μανόλης Καλλέργης από την πλευρά του αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Γιώργο Κλάδο για την προσφορά του στην  Αυτοδιοίκηση, στην ανάπτυξη των Ανωγείων του Μυλοπόταμου ευρύτερα, του παρέδωσε σε πάπυρο την καταστατική ίδρυση του ΑΚΚΟΜ– Ψηλορείτης.

Στην προσωπικότητα του Γιώργου Κλάδου που πρωτοστάτησε σε εθνικούς, κοινωνικούς αγώνες στη διεκδίκηση για αποκέντρωση και πρόοδο της αυτοδιοίκησης, ανοίγοντας νέους δρόμους με τις ιδέες και τις πρωτοπόρες δράσεις του, αναφέρθηκαν δήμαρχοι και άλλοι ομιλητές στη τιμητική εκδήλωση.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos