Γυμνάσιο Νεάπολης, εκδήλωση για το Πολυτεχνείο
Γυμνάσιο Νεάπολης, εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Το Γυμνάσιο Νεάπολης τίμησε την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973 , με γιορτή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε  με λίγες σκέψεις  για την επέτειο από τον Διευθυντή  κ. Γεώργιο Χαβάκη,  ο οποίος τελειώνοντας είπε πως ο εορτασμός της επετείου, «Υπενθύμισε και διαχρονικά υπενθυμίζει σε όλους το πόσο μεγάλο είναι το χρέος μας να διαφυλάξουμε τα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Στη συνέχεια  παιδιά όλων των τάξεων μέσα από κείμενα, ποιήματα και βίντεο παρουσίασαν το χρονικό από την ημέρα κατάλυσης της δημοκρατίας, 21η  Απριλίου 1967, έως και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.  Επεσήμαναν  και παρουσίασαν  σχετικό υλικό  πως η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών  που είχε κεντρικό σύνθημα  «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία»,  γρήγορα εξελίχθηκε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό με νεκρούς και τραυματίες. Τα ποιήματα που απαγγέλθηκαν και τα κείμενα που διαβάστηκαν συγκίνησαν ιδιαίτερα τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς που παρακολουθούσαν.

Γυμνάσιο Νεάπολης, εκδήλωση για το Πολυτεχνείο
Γυμνάσιο Νεάπολης, εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Ενδιάμεσα, τα παιδιά της χορωδίας μαζί με την ομάδα μουσικής, επένδυσαν μουσικά, με τα ανεπανάληπτα τραγούδια της γενιάς του Πολυτεχνείου, με άψογο τρόπο τη γιορτή.

Η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις καθηγήτριες –υπεύθυνες της γιορτής κ.κ. Ζαρώτη Ελένη, Σηφαντωνάκη Πόπη, αλλά και την κ. Δραγανίδου Λίτσα που βοήθησε το έργο τους. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στην κ. Αλεξοπούλου Παναγιώτα, μουσικό, που μαζί στους μαθητές  και μαθήτριες χορωδούς και μουσικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο έμψυχο υλικό που διαθέτει το σχολείο για τέτοιες εκδηλώσεις.

Μετά το τέλος της γιορτής όλα τα παιδιά κατέθεσαν λουλούδια στο μνημείο των ηρώων,  στην πλατεία της πόλης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos