Πελάτες μου !

Καθημερινή σκηνή

Επιστολή στην Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Φάνη Πάλη – Πετραλιά, και στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, κ. Βύρωνα Πολύδωρα και Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη, απέστειλε ο Δήμαρχος Δήου Μαλίων, κ. Λαγουδάκης, για τη ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στα Μάλια. Ζητά δεν την παρέμβαση τους για να αναστραφεί μια κατάσταση που κρατά χρόνια έχοντας πλήξει ανεπανόρθωτα το όνομα της περιοχής.

 
Κυρία και κύριοι Υπουργοί,
Τα Μάλια και η Σταλίδα, που αποτελούν τους παράλιους οικισμούς του Δήμου μας, είναι από τις πρώτες περιοχές που αναπτύχθηκαν τουριστικά στην Κρήτη
Η γεωγραφική τους θέση, τα φυσικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και οι τουριτικές τους υποδομές βοήθησαν να καταστούν γρήγορα πολύ δημοφιλείς προορισμοί και δέχονται κάθε τουριστική περίοδο πολλές χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες.
Όμως, τα τελευταία χρόνια, με την άναρχη λειτουργία της αγοράς, διασαλεύτηκε σοβαρά η τουριστική δομή τους και τείνει σε οικονομική και κοινωνική αποσάθρωση όλος ο Δήμος,
Εκκωφαντικοί μουσικοί ρύποι εκπέμπονται από τα πάσης φύσεως κέντρα ψυχαγωγίας και διασκέδασης, καθ’ όλη τη νύχτα και οι δημοτικές οδοί μετατρέπονται σε απέραντες πίστες κορυβαντισμών,
Η υπερβολική κατανάλωση φθηνού αλκοόλ και η σύμμειξή του με ναρκωτικές ουσίες, αφιονίζουν τους νεαρούς επισκέπτες μας και ελευθεριάζουν ανυπερθέτως.
Τουριστικοί πράκτορες και ξεναγοί τους, μετέρχονται πολλών μέσων και τρόπων, για να κατευθύνουν οργανωμένα τους νεαρούς ¶γγλους πελάτες τους, σε συγκεκριμένα καταστήματα διασκέδασης, Με σκοπό την κραιπάλη, που μετά το πέρας της, αφήνονται ανθρώπινα ράκη να κυκλοφορούν στην περιοχή και κινδυνεύει η ασφάλεια τους.
Ιδιαίτερα ευδοκιμεί η άγα πελατών στα ψυχαγωγικά καταστήματα, παρά τη νέα νομοθετική ρύθμιση, με συχνούς διαπληκτισμούς και συγκρούσεις μεταξύ των καταστηματαρχών.
Σε όλα αυτά, τα τελευταία τρία χρόνια, προστέθηκε η σύγχρονη μάστιγα των τετράτροχων μοτοσικλετών (γουρούνες) αγνώστου ιπποδύναμης.
Η άναρχη και παράνομη οδήγηση τους, ημέρα και νύχτα, από νεαρούς μεθυσμένους στο εθνικό και δημοτικό δίκτυο, ασκεί πρωτοφανή τρομοκρατία σε επισκέπτες και κατοίκους.
Μονόδρομοι, πεζόδρομοι και ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της βιώσιμης κινητικότητας έχουν ακυρωθεί
Οι επικίνδυνοι ελιγμοί, η αιφνίδια αναστροφή της κυκλοφορίας τους, οι ακροβασίες στα πεζοδρόμια, τα παρατεταμένα κορναρίσματα και η αγεληδόν κυκλοφορία τους δημιουργούν κυκλοφοριακά εμφράγματα.
Εξαιτίας όλων αυτών, το σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων αγανακτισμένο προειδοποιεί την αναστολή των προγραμματισμένων δρομολογίων,
Το κατευθυνόμενο μονοσήμαντο αλκοολικό ενδιαφέρον έχει πλήξει και τις επιχειρήσεις της παλαιάς πόλης των Μαλίων, που χρεοκοπημένες κλείνουν,
Η υγιής κοινωνία και οι σοβαροί τουριστικοί παράγοντες αγωνίζονται να αντέξουν.
Τα γεγονότα αυτά έχουν οδηγήσει σε φαινόμενα ξυλοδαρμών και αυτοδικιών.
Οι έλεγχοι που διεξάγονται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου και λοιπές ειδικές δυνάμεις, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τους, αποδεικνύονται αναποτελεσματικές, ελλείψει αντίστοιχης με τα προβλήματα των περιοχών μας δύναμης.
Οι υπόλοιπες υπηρεσίες αρμοδιότητας σας είναι άφαντες.
 
Κυρία και κύριοι Υπουργοί,
Οι περιγραφόμενες εικόνες δυσφημούν την Ελλάδα μας και εξευτελίζουν το Κράτος,
Ακυρώνουν την προσπάθεια όλων μας για τουριστική αναβάθμιση.
Η φωνή και η αποτελεσματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σβήνει και χάνεται στις εκβολές της οχλαγωγίας.
Κανείς δεν υπακούει κανένα,
Η κοινωνία απογοητεύεται και έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα η υπερηφάνεια ης.
Έχετε πολιτική και ηθική υποχρέωση να βάλετε φραγμό στις παράνομες συμπεριφορές,
Στηρίξτε άμεσα και έμπρακτα την προσπάθεια μας.
 
Ο Δήμος Μαλίων και η ζέουσα κοινωνία του το αξίζουν.
 
ΜΑΛΙΑ 16-7-2007
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΙΩΝ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos