από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της χώρας, αλλά δεν αποδίδεται το ειδικό τέλος 1% στους καταναλωτές της περιοχής
από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα της χώρας, αλλά δεν αποδίδεται το ειδικό τέλος 1% στους καταναλωτές της περιοχής

Διαμαρτύρεται ο δήμαρχος Σητείας, με επιστολή του προς τους Υπουργούς, Π.Ε.Κ.Α., Εσωτερικών, το Γ.Γ. του υπουργείου εσωτερικών για τη μη έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης

με την οποία θα γίνεται ο Επιμερισμός ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές περιοχών, όπου εγκαθίστανται έργα ΑΠΕ.

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγγράφων μας, επανερχόμαστε στο θέμα του αντικειμένου, διότι, αν και έχει παρέλθει πολύς χρόνος από την ψήφιση του Ν. 4203 (ΦΕΚ Α 235/1-11-2013), ο οποίος προβλέπει, ότι « απόδοση ποσού ποσοστού μέχρι 1% επί της προ Φ.Π.Α. τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. αποδίδεται στους κατόχους άδειας προμήθειας, που προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακούς καταναλωτές των δήμων, στους οποίους λειτουργούν σταθμοί Α.Π.Ε., με σκοπό το ανωτέρω ποσό να αποδοθεί στους οικιακούς καταναλωτές μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας », εν τούτοις μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για την άμεση έκδοση της ΚΥΑ προς υλοποίηση των προβλεπόμενων στο άρθρο 5 του Ν. 4203 (ΦΕΚ Α 235/1-11-2013).

Σε αντίθετη περίπτωση, θα αποδειχθεί, για άλλη μία φορά, η αναξιοπιστία του Κράτους απέναντι στους πολίτες, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, όπου η οικονομική κατάσταση των πολιτών είναι δυσχερέστατη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos