Κουνενάκης, Κλώντζας, Βάρδας

Από τη βράβευση

Το πρωί της Τέταρτης (8/10) ο Δήμος Αγίου Νικολάου τίμησε τον συμπολίτη μας Γιώργο Κλώντζα για μια ηρωική πράξη του. Μαζί με άλλους φιλειρηνιστές διέσπασαν τον μακροχρόνιο κλοιό και μπήκαν στο λιμάνι της Γάζας, στέλνοντας ένα ειρηνικό μήνυμα στον κόσμο και αμφισβητώντας έμπρακτα τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ σε αυτό το μικροσκοπικό κομμάτι της Παλαιστίνης.

Ο Γιώργος Κλώντζας, ήταν ο πρώτος καπετάνιος που έφτασε με το καΐκι του στη Γάζα, μετά από 41 χρόνια αποκλεισμού του λιμανιού. Στη προσφώνηση του ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης αναφέρθηκε στην ηρωική προσπάθειά του τόνισε ότι είναι τιμή μας που ένας άνθρωπος από τη πόλη μας ήταν αυτός μπήκε μπροστά και οδήγησε την ομάδα στην παράτολμη αυτή ενέργεια. Στην απονομή παρευρέθηκαν, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Βάρδας, και οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Κλώντζας και Μανώλης Αικατερινάκης.

Το ίδιο πρωί ο Δήμος τίμησε, άλλους τρεις συμπολίτες μας, που μέσω της τεχνικής εταιρίας Europlan Real Estate Developers έλαβαν πανευρωπαϊκό βραβείο από το CNBC Europe. Ο Γιώργος Γουναλάκης, ο Γιάννης Μαρίνος και ο Μιχάλης Χωραφάς, τιμήθηκαν με το βραβείο καλύτερης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα στην κατηγορία ανεξάρτητη μονάδα – κατοικία (μελέτη εξοχικής κατοικίας στην περιοχή Πηγαϊδάκια της Ελούντας) Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κουνενάκης συνεχάρη τους βραβευθέντες και τόνισε οτι το βραβείο αποτελεί τιμή για τη χώρα και την πόλη μας. Στην απονομή παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Βάρδας και ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Αικατερινάκης.

Από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos