Λιμανάκι

Μακρύ Γιαλός

Την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008 συνεδρίασε η Επιτροπή Τουρισμού στο Δήμο του Μακρύ Γιαλού. Η συνεδρίαση αποσκοπούσε στη συζήτηση για την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που ταλανίζουν τον επιχειρησιακό τομέα κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και παράλληλα στην καταγραφή προτάσεων για μια ολοκληρωμένη τουριστική προβολή του Δήμου Μακρύ Γιαλού.

Συγκεκριμένα στο 1ο θέμα που αφορούσε την εισήγηση προτάσεων για την προβολή του Δήμου όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο ακούστηκαν πολλές απόψεις από τα μέλη της Επιτροπής και τους παρευρισκόμενους και συζητήθηκε διεξοδικά μια πρόταση συνεργασίας που έχει ο Δήμος με μια διαφημιστική εταιρεία για την καμπάνια της τουριστικής προβολής.

Παράλληλα στο θέμα αυτό, το οποίο χρήζει άμεσου ενδιαφέροντος, συζητήθηκε και η προβολή μέσω της σελίδας του Δήμου στο διαδίκτυο που αυτή τη στιγμή είναι υπό κατασκευή.
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το ζήτημα των υποδομών που υπάρχουν στο Δήμο (πεζοδρόμια, φωτισμός, δρόμοι, ύδρευση, ενημερωτικές πινακίδες) και εκείνο που τονίστηκε ιδιαίτερα ήταν ότι χωρίς βασικές υποδομές στο τομέα αυτό, η επισκεψιμότητα δεν μπορεί να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα στο θέμα αυτό ο Δήμαρχος κ. Καλαντζάκης τόνισε ότι «στόχο της δημοτικής αρχής αποτελεί η βελτίωση κατά το δυνατό βασικών υποδομών και γι’ αυτό έχει ξεκινήσει ήδη μια προσπάθεια με την κατασκευή πεζοδρομίων και τοποθέτηση πινακίδων στις παραλιακές περιοχές του Δήμου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργούνται κατά την καλοκαιρινή περίοδο από τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, ενώ παράλληλα όσον αφορά τις υποδομές τις ύδρευσης ο Δήμος έχει προβεί στην ανόρυξη γεωτρήσεων με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της παραλιακής ζώνης».
Το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν το πρόβλημα της καθαριότητας. Όλοι οι επαγγελματίες ισχυρίστηκαν ότι έχει υπάρξει μια σημαντική βελτίωση στον τομέα αυτό στο Δήμο του Μακρύ Γιαλού εξακολουθούν όμως να υπάρχουν σημεία που αποτελούν μικρούς και μεγάλους χώρους εστίασης απορριμμάτων. Και σε αυτό το θέμα ο Δήμαρχος τόνισε ότι « καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθειά και στον τομέα της καθαριότητας, τόσο από τον ίδιο, όσο και από ον αρμόδιο Αντιδήμαρχο που καθημερινά βρίσκεται έξω προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα και να προβεί στην αντιμετώπισή τους, όμως το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου δεν είναι στελεχωμένη με επαρκές προσωπικό και έτσι είναι αδύνατο να καλυφθούν πολλές από τις καθημερινές ανάγκες». Ο κ. Καλαντζάκης δεν παρέλειψε βέβαια να αναφέρει τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμος για το κομμάτι της καθαριότητας με τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, την προώθηση του Βιολογικού Καθαρισμού και την αγορά μεγαλύτερου απορριμματοφόρου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες».
Άλλα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες κατά την θερινή περίοδο, όπως τη μειωμένη τουριστική κίνηση των εστιατορίων λόγω των πακέτων που προσφέρουν τα μεγάλα ξενοδοχεία, την ανάγκη για βελτίωση των υποδομών των ξενοδοχείων, την ανάγκη για κατάλληλα κίνητρα προκειμένου να ενισχυθεί η αγορά και το πιο βασικό, τα προβλήματα που απωθούν τον κόσμο, όπως αυτό της ηχορύπανσης και της κακής ποιότητας φαγητού.
Κοινή διατύπωση από όλους απετέλεσε η άποψη ότι για τη λύση όλων αυτών των προβλημάτων απαιτείται η ενεργή παρουσία του κάθε επιχειρηματία, καθώς πολλά από τα προβλήματα είναι απόρροια της έλλειψη επαγγελματισμού που χαρακτηρίζει πολλούς επιχειρηματίες.

Από τον Δήμο Μακρύ Γιαλού

Print Friendly, PDF & Email

Από manos