Δήμος Σητείας
Δήμος Σητείας

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο αριθμός των 85, από τον Νοέμβριο, εγκεκριμένων θέσεων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας,

με επείγον έγγραφο του αρμόδιου Υπουργείου μειώθηκε στις 51 και μάλιστα μας ζητείται να επικαιροποιήσουμε τις συγκεκριμένες θέσεις μέσα σε μόλις μία ημέρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον προηγούμενο χρόνο στο Πρόγραμμα είχαν απασχοληθεί 121 άτομα και ενώ η προκήρυξη αναμενόταν να βγει στον αέρα αμέσως μετά τις εκλογές, η νέα ηγεσία του Υπουργείου αποφάσισε να ανακατανείμει τις θέσεις των απασχολουμένων.

Να σημειωθεί επίσης ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή το πρόγραμμα αυτό κοινωφελούς εργασίας κάλυπτε το κενό που ανέκυπτε μετά τη λήξη των συμβάσεων των συμβασιούχων που προσελάμβανε ο Δήμος με ιδίους πόρους (αρχές Ιουνίου έως τέλη Ιανουαρίου).

Με τη μείωση αυτή :

  1. Ανατρέπεται ο αρχικός σχεδιασμός με τον οποίο καλύπτονταν όλες μας οι ανάγκες,
  2. Δημιουργούνται αρνητικές συνέπειες στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Δήμου απέναντι στους δημότες, από τη στιγμή που μόλις 10 ημέρες νωρίτερα έληξε η σύμβαση 16 οδηγών και εργατών καθαριότητας.

Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα: Από τις θέσεις αυτές που θα μεταφερθούν, ποιοι είναι οι Δήμοι αυτοί, οι οποίοι θα επωφεληθούν ;

Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται μετά από διαβούλευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι ερήμην. Η εξέλιξη αυτή φέρνει νέα ήθη και έθιμα και καταδεικνύει ότι η Σητεία για άλλη μία φορά αδικείται κατάφωρα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά μάλιστα και από τη μη επαναπροκήρυξη επικουρικών ιατρών στο Κ.Υ-Γ.Ν. Σητείας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos