Σκουπίδια από το βυθό

Καθαρίστε τη Μεσόγειο

Με το σύνθημα «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει ανελλιπώς στην παν-Mεσογειακή εκστρατεία καθαρισμού των ακτών της Μεσογείου.
Τη δράση αυτή συντονίζει από το 1995 η ιταλική περιβαλλοντική οργάνωση Legambiente, ενώ ο δήμος Χερσονήσου συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια, για έβδομη χρονιά.
Η εκστρατεία αυτή υποστηρίζεται από την ιταλική κυβέρνηση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τα Ηνωμένα Έθνη, μαζί με μη-κυβερνητικές οργανώσεις.

Ο δήμος συντόνισε την εκδήλωση για τους φορείς, τα σχολεία και τις επιχειρήσεις την Παρασκευή 25 Μαΐου στις παραλίες του. Η συγκέντρωση των εθελοντών καθώς και οι κύριες εκδηλώσεις θα πραγματοποιήθηκαν στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής, στο λιμάνι.
Στα πλαίσια της παραπάνω δράσης θα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλιακής ζώνης του Δήμου σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία: Maris Hotels, Aldemar Hotels και Nana Beach Hotel. Επιπλέον ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις συμμετείχαν ενεργά στην παν-Μεσογειακή εκστρατεία, καθαρίζοντας τις ακτές της περιοχής τους.
Στην εκδήλωση πήραν μέρος: ο δημοτικός παιδικός & βρεφονηπιακός σταθμός Λ. Χερσονήσου, το νηπιαγωγείο Λ. Χερσονήσου, το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Λ. Χερσονήσου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λ. Χερσονήσου, ομάδα μαθητών από τ Γυμνάσιο Λ. Χερσονήσου, ο Φιλωνίδειος Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Λ. Χερσονήσου, ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος “Χερσόνησος”, o σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Παραδοσιακών Οικισμών Χερσονήσου, ο σύλλογος γυναικών “Βριτομάρτυς”, το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Χερσονήσου, το Λιμενικό Σώμα Χερσονήσου, τρεις σχολές κατάδυσης (scuba diving) του δήμου Χερσονήσου καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος εθελοντής δημότης-επισκέπτης.
Παράλληλα, το πρωί διοργανώθηκε εκδήλωση για τα παιδιά του δημ. Παιδικού Σταθμού Λ. Χερσονήσου στο θεατάκι της Αγίας Παρασκευής. Με στόχο την ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών, η ζωγράφος κ. Νατάσσα Βλαχάκη συντόνισε τις προσπάθειες των παιδιών να ζωγραφίσουν καθαρές ακτές.

Η μικρή δεξίωση

Καθαρίστε τη Μεσόγειο

Για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων που ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό στν παραλία, στη συνέχεια έγινε παρουσίαση – συζήτηση για θέματα θαλάσσιου περιβάλλοντος στην αίθουσα του Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου. Για τη σημασία της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος μίλησε η βιολόγος κα Δανάη Αντωνιάδη από το Ενυδρείο Κρήτης (CretAquarium) –ΕΛΚΕΘΕ. Τα παδιά είχαν αρκετές απορίες σχετικά με τα προβλήματα που σχετίζονται με τον υδάτινο κόσμο και τις απειλές που υφίσταται (μόλυνση, υπεραλίευση – προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος).
Ταυτόχρονα, δύτες από τρεις (3) σχολές κατάδυσης- scuba diving (Γεωργαντά, Βουγιούκα, Παπαδόπουλου) καθάρισαν συμβολικά τον βυθό του λιμανιού, υπό την επίβλεψη του Λιμενικού Σώματος Χερσονήσου.
Με την ολοκλήρωση όλων των εκδηλώσεων ο Δήμος και τα ξενοδοχεία είχαν ετοιμάσει έναν μπουφέ για όλους όσους πήραν μέρος, ενώ στους μικρούς εθελοντές δόθηκαν αναμνηστικά καπέλα.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos