στις 24 Οκτωβρίου 2015 περισσότερα από εκατόν πενήντα (150) μνημεία, κτίρια, μουσεία, γέφυρες και άλλα  εμβληματικά κτίρια σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο φωταγωγήθηκαν  με μπλε
στις 24 Οκτωβρίου 2015 περισσότερα από εκατόν πενήντα (150) μνημεία, κτίρια, μουσεία, γέφυρες και άλλα εμβληματικά κτίρια σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο φωταγωγήθηκαν με μπλε

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση με μπλε  –  το επίσημο χρώμα του ΟΗΕ  – του δημοτικού καταστήματος στα Μάλια το βράδυ του Σαββάτου στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Χερσονήσου στην παγκόσμια εκστρατεία για τον εορτασμό της Ημέρας του ΟΗΕ και τα 70 χρόνια του ΟΗΕ.

Η δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Χερσονήσου  σε συνεργασία με το  Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ – Γραφείο για την Ελλάδα,είχε μεγάλη απήχηση. Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Οκτωβρίου 2015 περισσότερα από εκατόν πενήντα (150) μνημεία, κτίρια, μουσεία, γέφυρες και άλλα  εμβληματικά κτίρια σε περισσότερες από 45 χώρες σε όλο τον κόσμο φωταγωγήθηκαν  με μπλε  στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας του ΟΗΕ για τον εορτασμό της Ημέρας του ΟΗΕ και της 70ης επετείου από την ίδρυση των  Ηνωμένων Εθνών.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή της Ελλάδος στην εκστρατεία με πολλά κτίρια να φωταγωγούνται στις 24 Οκτωβρίου.

«Είμαι ευγνώμων προς τα κράτη – μέλη που δείχνουν τέτοιο ενθουσιασμό για τον εορτασμό των 70 ετών του ΟΗΕ και για την υποστήριξή τους στην ειρήνη,  την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν.

«Με τη  συμμετοχή  σε αυτή την εκστρατεία του ΟΗΕ,  μας δίνεται  η μοναδική ευκαιρία να δείξουμε τη δέσμευσή μας στις αρχές του ΟΗΕ για αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης.

Η εκστρατεία  και οι εκατοντάδες συμμετοχές καλύπτονται από τα κοινωνικά δίκτυα του ΟΗΕ,  ενώ φωτογραφίες των φωτισμένων κτιρίων θα ανεβούν στο Flickr (http://j.mp/UNBluePhotos) και  UNIFEED (http://www.unmultimedia.org/tv/unifeed/).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία  και τον εορτασμό της 70ης επετείου του ΟΗΕ στο www.un.org/UN70 .

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos