Ελπίζω, οι τσάντες με τα είδη πρώτης ανάγκης
Ελπίζω, οι τσάντες με τα είδη πρώτης ανάγκης

Με αμείωτο ρυθμό, συνεχίζεται η προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αγίου Νικολάου «Ελπίζω»,

σε συνανθρώπους που πλήττονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ήδη όπως έγινε γνωστό από την κοινωνική υπηρεσία του Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν την εβδομάδα που πέρασε διανεμήθηκαν 170 τσάντες  με τρόφιμα, γαλακτοκομικά, λάδι, είδη καθαριότητας  κ.α, που ευγενικά προσέφεραν S/M της πόλης, η Αντιπεριφέρεια Λασιθίου και ιδιώτες.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ κ. Νίκος Μουδατσάκης, μεταξύ άλλων ανέφερε : «Σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης και καλπάζουσας ανεργίας με τη φτώχεια ν΄ απειλεί μεγάλα στρώματα του πληθυσμού, η αυξημένη κοινωνική φροντίδα , η αλληλεγγύη και η προαγωγή της υγείας, κρίνονται επιβεβλημένες και οφείλουν να μετουσιώνονται σε θεσμικές πολιτικές στήριξης και ενίσχυσης των κοινωνικά ασθενέστερων. Επιβεβλημένη εξάλλου χαρακτήρισε την ανάπτυξη ισχυρών κοινωνικών δομών και αξιόπιστων μηχανισμών παρέμβασης προκειμένου να υπάρξει απρόσκοπτη παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σε όσους έχουν πραγματικά έχουν  ανάγκη.

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Μιχάλης Λεμονής, αναφέρθηκε στην εθελοντική προσφορά συμπολιτών που εργάστηκαν για την συγκέντρωση των τροφίμων, χαρακτηρίζοντας τον εθελοντισμό ως διαχρονική και αναπτυξιακή αξία.

Οι συμπολίτες εθελοντές με την παρουσία  και την ενεργό τους δράση, ενισχύουν το έργο του οργανισμού, προάγουν την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και τη συνοχή που όλοι οραματιζόμαστε και αξίζουμε, πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos