ΔΑΚΕ Καθηγητών Νομού Λασιθίου για καταλήψεις στο 3ο Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Ιεράπετρας

Η θέση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Νομού Λασιθίου , σχετικά με το θέμα των καταλήψεων είναι σαφής και ξεκάθαρη. Θεωρούμε πως οι καταλήψεις δεν αποτελούν μορφή δημοκρατικού αγώνα εκ μέρους των μαθητών, αλλά μια πράξη που καταστέλλει, περιορίζει και διαταράσσει   την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, με ανυπολόγιστες συνέπειες, τόσο  στο εκπαιδευτικό έργο όσο και στη σχολική ζωή.

Πρεσβεύουμε  πως είναι επιζήμιο, ιδίως για τους μαθητές που δεν συμφωνούν με το κλείσιμο του σχολείου τους, να χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες από τα μαθήματά και στη συνέχεια να γίνεται από όλους, μαθητές και καθηγητές, «αγώνας δρόμου», για να καλυφθεί η χαμένη διδακτική ύλη, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα χρονιά που είναι η μοναδική χρονιά που από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς κανένα κενό!!!

Τα προβλήματα και οι ανησυχίες των μαθητών πρέπει να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης με απώτερο στόχο την εξεύρεση λύσεων, όπου αντικειμενικά υφίστανται .

Η μεθόδευση των ενεργειών και το πατρονάρισμα των μαθητών, δεν μπορεί να αποτελέσει αποδεκτή πρακτική. Είναι ανεπίτρεπτη και δεν συνάδει με το προσήκον δημοσιογραφικό ήθος.

Η στοχοποίηση διδακτικών δομών και η ευθεία προσβολή της εκπαιδευτικής και της παιδαγωγικής επάρκειας των εκπαιδευτικών στο σύνολο τους, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν έχει λογική.

Είναι ΑΔΥΝΑΤΟ, το σύνολο των καθηγητών, ή έστω η πλειοψηφία τους, να λειτουργεί αντιπαιδαγωγικά απέναντι στους μαθητές και να καταγγέλλεται  για ρατσισμό, λεκτική βία και έλλειψη παιδαγωγικής συμπεριφοράς.

Η χειραγώγηση των μαθητών, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις στο βωμό της αποκόμισης μικροπολιτικού οφέλους, πρέπει να σταματήσει, πολλώ δε μάλλον όταν υπάρχει  σειρά από άλλες δημοκρατικές αντιδράσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων των μαθητών.

Η ΔΑΚΕ νομού Λασιθίου υποστηρίζει τον διάλογο μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, με τα σχολεία όμως ΑΝΟΙΚΤΑ.

Η ΔΑΚΕ νομού Λασιθίου στηρίζει τις Διευθύνσεις και τους Συλλόγους Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας σε σχέση με τις ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες και ύβρεις που αυτές τις ημέρες έχουν δεχτεί.

                                        Οι Αιρετοί της Δ.Α.Κ.Ε. Λασιθίου

                                        Λεωνίδας Τερζής                                         Μανώλης Διαλυνάς

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos