Δεν είμαι ο νέγρος σου, βραβευμένο ντοκιμαντέρ για τον ρατσισμό

Την Τρίτη 2 Απριλίου στις 21:30 στο κινηματοθέατρο RΕΧ, με γενική είσοδο 5€, προβάλλεται το υποψήφιο για ΄Οσκαρ ντοκιμαντέρ του Ραούλ Πεκ , «Δεν είμαι ο νέγρος σου – I am not your negro», Ελβετογαλλικής παραγωγής 2016 και διάρκειας 93′.

Ιστορική και πολιτική καταγραφή των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ, από την εποχή του Αμερικανικού Εμφύλιου μέχρι τις φυλετικές ταραχές στο Μιζούρι το 2014. Το πλούσιο και εξαιρετικά μονταρισμένο οπτικό υλικό συνοδεύει αποκλειστικά ο βαθυστόχαστος λόγος του Αφροαμερικανού συγγραφέα και διανοητή, Τζέιμς Μπόλντγουιν.

Ακούμε την φωνή του ίδιου του συγγραφέα, όπως έχει καταγραφεί σε διαλέξεις και συνεντεύξεις του ή αποσπάσματα από δικά του κείμενα, με την φωνή του γνωστού ηθοποιού Σάμιουελ Τζάκσον.

Κεντρικός άξονας του φιλμ το βιβλίο του συγγραφέα-ακτιβιστή «Remember this house», που βασίζεται σε προσωπικές εμπειρίες. Θέμα του βιβλίου (που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ) η διασύνδεση των δολοφονιών των πρωτεργατών του κινήματος για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών, Μέντγκαρ Έβερς, Μάλκολμ Χ. και Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Έχοντας προβληθεί στα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ, από το Τορόντο μέχρι το Βερολίνο, το «Δεν είμαι ο νέγρος σου» αποδεικνύει περίτρανα πως είναι μια ταινία-ωδή στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά παράλληλα και μία αριστουργηματική ταινία τεκμηρίωσης.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, αφίσες, trailer, συνεντεύξεις, στοιχεία συντελεστών, πρόγραμμα προβολών στην ιστοσελίδα μας: http://kileagn.com/

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos