Δημήτρης Κουνενάκης, για τον απολογισμό δήμου Αγ. Νικολάου
ο Δημήτρης Κουνενάκης

Ο απολογισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου 2019, έχει μεν την ιδιότητα του ετήσιου που προβλέπει ο νόμος, όμως έχει και τη σημασία του λόγω και της περιόδου που γίνεται εν όψει των εκλογών του Μαΐου. Επί πλέον αποκτά το χαρακτήρα του απολογισμού του συνόλου της θητείας του κ Ζερβού.

Με την ιδιότητα μας επομένως, κρίνουμε τη θητεία της παρούσας Δημοτικής Αρχής  αλλά βλέπουμε παράλληλα και τη συνέχεια για το Δήμο και την κοινωνία μας.

Από τον απολογισμό του κ Ζερβού διαπιστώνουμε την αγωνία του να αναδείξει ότι έγινε και κυρίως να δικαιολογήσει   την μικρή παραγωγή έργου εξ αιτίας , όπως επικαλείται συνεχώς, των  δυσκολιών του νόμου και των  συνθηκών του Δήμου.

Δυσκολίες υπήρχαν και υπάρχουν όμως δεν δικαιολογούν την αστοχία σε μια σειρά τομείς. Η σύγκριση μάλιστα με ανάλογους Δήμους αναδεικνύει σοβαρή υστέρηση σε πολλές πλευρές. Από μια απλή ματιά στο πρόγραμμα του κ Ζερβού  διαπιστώνεις την μεγάλη υστέρηση και το χάσιμο ευκαιριών . Εύλογα διερωτόμαστε για το τι προγραμματισμός υπήρχε και γιατί αστόχησε  τόσο. Και μάλιστα στη διάρκεια της  5ετούς θητείας, της μεγαλύτερης στους Δήμους.  

Προσωπικά πίστευα και πιστεύω ότι μπορούσε να παραχθεί σημαντικότερο έργο με τις υπάρχουσες δυνάμεις και δεν δικαιολογούνται τόσες αστοχίες. Φυσικά δεν υποτιμώ όσα θετικά έγιναν σε διάφορους τομείς. Ίσως μία αιτία της υστέρησης να ήταν η άποψη του κ Ζερβού ότι δεν μπορούσαν να ετοιμασθούν προτάσεις εφ όσον δεν γνωρίζαμε τα πιθανά προγράμματα. Όμως το σύνηθες είναι να ετοιμάζονται  προτάσεις με βάση τις ανάγκες και διεκδικούμε στη συνέχεια την  ένταξη τους .  Έτσι είδαμε σημαντικά προγράμματα να χάνονται για το Δήμο μας.

Η σημαντικότερη όμως αιτία της υστέρησης ήταν η άποψη περί ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ. Είμαι βέβαιος ότι αν είχε αξιοποιηθεί ότι υπήρχε από προηγούμενες διοικήσεις θα είχε εξασφαλιστεί  η έγκαιρη ετοιμότητα   βασικών προτάσεων και θα είχε προχωρήσει η εφαρμογή τους .  Κατ επανάληψη αναφέρθηκα σε ότι υπήρχε ώστε να αξιολογηθούν και να αξιοποιηθούν. Αντ αυτού συναντήσαμε την αδιαφορία και μάλιστα την δικαιολογία ότι δεν ήταν κάτι απολύτως έτοιμο ώστε την επομένη που ανέλαβε ο κ Ζερβός να προκηρυχθούν δράσεις και έργα. Φυσικά αυτό δεν είναι σοβαρό και δεν ξέρω αν κάποιος χρειαζόταν μια τέτοια δικαιολογία για να πειστεί. Είναι γνωστό ότι οι μελέτες και οι προτάσεις βρίσκονται σε διάφορες φάσεις που χρειαζόταν μικρή η μεγαλύτερη εργασία ώστε να ολοκληρώνονται. . Φυσικά υπάρχει και η άποψη ότι δεν συμφωνεί οκ Ζερβός με το ότι  υπήρχε στο Δήμο και ίσως συμφώνησαν γι αυτό και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ είναι βασικό στοιχείο σε μια διοίκηση. Η εκάστοτε διοίκηση δεν είναι η ΑΡΧΗ των πάντων. Αναφέρω ορισμένες δράσεις που ήταν δεδομένες για μας όταν αναλάβαμε και αποτελεί βασικό στοιχείο του έργου που ολοκληρώσαμε ή που είναι σε εξέλιξη ακόμα: Εργοστάσιο ΑΡΧΑΥΛΗ στην Κριτσά, Επιβατικός Σταθμός Λιμανιού, κλειστό στάδιο Τ10, Κλειστό Γυμναστήριο Πάλης, Αποχέτευση Νεάπολης, Αφαίρεση Αμιάντου στα σχολεία Νεάπολης, Ολοκλήρωση μελέτης για σημεία Νερού στη Νάπολη, Παραλιακός Σισίου-Μιλάτου κλπ…..

Άγιος Νικόλαος  20 Μαρτίου 2019

Για το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟ

Δημήτρης Κουνενάκης

Πρώην Δήμαρχος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos