Προκήρυξη μεταστέγασης μονάδας τεχνητού νεφρού
εγκατάσταση τεχνητών νεφρών

Η Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο», με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνει στους πολίτες την προκήρυξη του έργου «Διαμόρφωση Κτιρίων και Χώρων για τη Μετεγκατάσταση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου»,

προϋπολογισμού 168.000,00 ευρώ (135.483,87 ευρώ + ΦΠΑ 24 %). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας (60.000,00 ευρώ και 20.000,00 ευρώ επιπλέον για τη μεταφορά της όσμωσης), την Περιφέρεια Κρήτης (77.264,00 ευρώ) και τον εγκεκριμένο Προϋπολογισμό του νοσοκομείου (30.736,00 ευρώ).

Με την προκήρυξη του έργου αυτού υλοποιείται ένα μακροχρόνιο και δίκαιο αίτημα των αιμοκαθαριζόμενων ασθενών του νομού για το οποίο, παρά τις πολλές εξαγγελίες του παρελθόντος, δεν είχε υπάρξει μέχρι σήμερα κάποια ουσιαστική ενέργεια ή απόφαση υλοποίησής του ενώ, παράλληλα, επιτυγχάνονται ορισμένοι από τους κυριότερους στρατηγικούς στόχους της Διοίκησης που είναι η βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών, η αποτελεσματική αξιοποίηση αδιάθετων και κλειστών χώρων του νοσοκομείου προς όφελος των εξυπηρετούμενων πολιτών, η ανάπτυξη νέων δομών και η διευκόλυνση των εργασίας του προσωπικού.

Η Διοίκηση σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης και τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, διεκδίκησε και εξασφάλισε τη μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση για τη δημιουργία μιας νέας, σύγχρονης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΓΝ Αγίου Νικολάου και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη υλοποίηση των σχετικών διαδικασιών για έργο αυτού του μεγέθους και εν μέσω διαδοχικών αλλαγών της νομοθεσίας για τα δημόσια έργα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού για το νοσοκομείο και για ολόκληρο το νομό στόχου και ειδικότερα:

  • Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την πρωτοβουλία, τη χρηματοδότηση του έργου, τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη.
  • Τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την συγχρηματοδότηση του έργου και την εμπιστοσύνη και την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης για τη συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη.
  • Την ηγεσία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για τη συνεργασία, την υποστήριξη και την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης και την Τεχνική Υπηρεσία για τη συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη.
  • Την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για την υποστήριξη και την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και την Πολεοδομία του Δήμου Αγίου Νικολάου για την τεχνική υποστήριξη και την ταχεία διεκπεραίωση των αιτούμενων αδειοδοτήσεων.
  • Το Βουλευτή Ν. Λασιθίου κ. Μανόλη Θραψανιώτη για την υποστήριξη και τη συνεργασία.
  • Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου για την υποστήριξη, τις προτάσεις και τη συνεργασία.
  • Τα μέλη του παρόντος και του προηγούμενου Διοικητικού Συμβούλιου του Συλλόγου Αιμοκαθαριζόμενων Νομού Λασιθίου για τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη, την κατανόηση και την υποστήριξή τους.
  • Τα μέλη της Επιτροπής Χωροταξίας του νοσοκομείου για τις τεκμηριωμένες προτάσεις και εισηγήσεις τους.
  • Όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και τμήματα του νοσοκομείου για τη σκληρή δουλειά και τη συνεργασία.
  • Όλους τους πολίτες του νομού για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους.

Οι σχετικές πληροφορίες, η προκήρυξη-διακήρυξη, η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου στο σύνδεσμο: http://www.agnhosp.gr/, στην ενότητα «Προκηρύξεις Διαγωνισμών» και στην ιστοσελίδα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στο σύνδεσμο: http://www.eprocurement.gov.gr (ΑΑ Συστήματος: 73018).

Η Διοικήτρια

Μαρία Σπινθούρη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos