Τεχνητή λίμνη ΜπραμιανώνΈνα ακόμη έργο που θα αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης για την περιοχή του Νομού Λασιθίου και ειδικότερα της Σητείας μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης.
Πρόκειται για την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Ζου του Δήμου Σητείας προϋπολογισμού 5.593.000 € με Φ.Π.Α., η οποία δημοπρατήθηκε στις 28 Αυγούστου 2006 με προσωρινό μειοδότη την εταιρία Ρόμβος Α.Ε..

Η δημοπρασία για την κατασκευή του έργου διενεργήθηκε στα Γραφεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και αναμένεται εντός διμήνου, μετά τις σχετικές εγκρίσεις (Ελεγκτικού Συνεδρίου, ΜΟΠΑΔΙΣ, Διαχειριστικής Αρχής Υπουργείου) η υπογραφή της Σύμβασης για τις εργασίες κατασκευής του έργου.
Oι εργασίες αυτές αφορούν την κατασκευή Ταμιευτήρα ύδατος χωρητικότητας 275.000 Μ3 και όγκου φράγματος 256.709 Μ3. O αγωγός μεταφοράς νερού από το χείμαρρο ΠΑΤΕΛΗ θα είναι από σωλήνα χάλυβα Φ600 μήκους 659 μ. ενώ ο αγωγός μεταφοράς νερού από την πηγή ΖOY θα γίνει από σωλήνα πολυαιθυλενίου Φ315 μήκους 915 μ. Η συνολική επιφάνεια της λίμνης ανέρχεται σε 53.000 m3.

Σκοπός του έργου είναι η αποθήκευση νερού
α) με αγωγούς μεταφοράς από τα περισσεύματα της πηγής ΖΟΥ κατά τους χειμερινούς μήνες και
β) από χειμερινές και εαρινές απορροές του διαρρέοντος την περιοχή χειμάρρου Πατέλη για τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής.

Με αφορμή τη δημοπράτηση του έργου ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας σε δήλωση του επισημαίνει ότι
άλλο ένα σημαντικό έργο του Νομού Λασιθίου , στάσιμο επί χρόνια, μπαίνει επιτέλους στο στάδιο της υλοποίησης . Πιστοί στις εξαγγελίες μας και κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας προχωρούμε δυναμικά στην ανάπτυξη της παραμελημένης περιφέρειας δίνοντας έμφαση σε έργα ζωτικής σημασίας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos