Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, συνεδρίαση για τις αντικειμενικές αξίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου

Μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου της Τετάρτης (11/1), ήταν η έκφραση γνώμης επί εγγράφου Υπουργείου Οικονομικών επί αντικειμενικών αξιών ακινήτων σε όλη την επικράτεια του δήμου.

Μετά το έγγραφο, ο δήμος σύστησε επιτροπή αποτελούμενη από μέλη όλων των δημοτικών ομάδων του συμβουλίου η οποία μελέτησε τις τιμές και έφερε τη σχετική πρόταση για τις αντικειμενικές αξίες προς έγκριση στο σώμα. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Θωμάς Χαριτάκης, λέγοντας ότι εισηγούνται μειώσεις στις τιμές, σε ποσοστό που θα μπορούσε να γίνουν αποδεκτές από το Υπουργείο.

Η πρόταση πέρασε κατά πλειοψηφία, μιας και είχαμε άλλη μια πρόταση, συγκεκριμένα της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Γάλλου της δημοτικής ομάδας Νέα Πορεία και τη διαφοροποίηση από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Η κυρία Γάλλου πρότεινε γενική μείωση 50% στις αντικειμενικές αξίες σε όλον τον δήμο, μια λύση που θα γλύτωνε τον δήμο κάμποσες χιλιάδες ευρώ που κόστισε ο ορκωτός λογιστής που εξέτασε και πρότεινε.

Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, συνεδρίαση για τις αντικειμενικές αξίες
δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου, προεδρείο

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας ΑλλάΖουμε τη Πόλη Νίκος Κοκκίνης, πρότεινε κάποιες επιπλέον διαφοροποιήσεις, για Κολοκύθα και οροπέδιο Καθαρού.

Η πρόταση – απάντηση προς το Υπουργείο Οικονομικών που εγκρίθηκε, προτείνει συγκεκριμένες τιμές για 120 περιοχές του δήμου. Κατά πόσον θα ληφθεί υπ’ όψιν ή εάν πρόκειται απλά για προεκλογική κίνηση όπως προβληματίστηκε και ο δήμαρχος, θα δείξει.

Δείτε όλη τη συνεδρίαση:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos