Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, συνεδρίαση 23/06/2009
από τη συνεδρίαση, Μανόλης Μπαλτάς της Redeplan και πίσω Γιώργος Γουναλάκης της Europlan για τη Mirum

Ναι μεν αλλά !

Με ψήφους 13 υπέρ 6 κατά και μια λευκή το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου,

γνωμοδότησε μετά από πολύωρη συνεδρίαση υπέρ της διαδικασίας ΠΕΡΠΟ για την επένδυση της Ρωσικής Mirum Α.Ε., στη περιοχή Πλευρά του δήμου. Κατά τη πολύωρη διαδικασία εκφράστηκαν αρκετές απόψεις πολλών, αλλά είναι αμφίβολο εάν το δημοτικό συμβούλιο κατανόησε τη σοβαρότητα της υπόθεσης και της απόφασης που ουσιαστικά θα αλλάξει την όψη της περιοχής για πάντα, με απρόβλεπτες για την ώρα συνέπειες.

Βέβαια η συγκεκριμένη απόφαση με τους ειδικούς όρους δόμησης που μπήκαν, πλέον πάει στη Περιφέρεια Κρήτης, η οποία μπορεί να μην τη δεχτεί η να επιφέρει αλλαγές. Μέχρι τότε όμως υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτηματικά, ειδικά για το τι θα δημιουργηθεί εκεί και ποιες οι συνολικές επιπτώσεις.
Η συνεδρίαση κράτησε περί τις 5:30 ώρες και μέσα από αυτήν βγήκαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα, τόσο για την συγκεκριμένη επένδυση όσο και για άλλες αντίστοιχες. Παρά το ότι δεν αναβλήθηκε αντίστοιχη απόφαση για επένδυση στο Τσιφλίκι της Ελούντας με υπεύθυνη εταιρεία τη REDEPAN του Μανώλη Μπαλτά, εδώ φάνηκε μεν ότι η μελέτη ήταν πλήρης σε σχέση με την επένδυση της Mirum όπου τελικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν θέματα δασικής, εδαφών με κλίσεις και άρα αυτό που μένει.
Το εξοργιστικό είναι ότι ανάμεσα σε όσα ακούστηκαν ήσαν και απόψεις ανθρώπων που είχαν πουλήσει γη στους επενδυτές και μέσα από τη τοποθέτηση τους στο δημοτικό συμβούλιο εκβίαζαν για να πουλήσουν κι άλλη.
Οι ξενοδόχοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους ενώ κάποιες τοποθετήσεις εξελήφθησαν ως γραφικές και κάποιες άλλες ανέφικτες.

Η συνεδρίαση έκλεισε με την ευχή; να υλοποιηθούν όλα αυτά. Η ευχή όμως δεν αρκεί.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos