ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός με τον αστυνομικό υποδιευθυντή Νίκο Χρυσάκη
ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός με τον αστυνομικό υποδιευθυντή Νίκο Χρυσάκη

Ενημερωτική συνάντηση, αναφορικά με το «Διήμερο Δράσεων πρόληψης κατά των ναρκωτικών», που διοργανώνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου,

είχαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λασιθίου κ. Χρυσάκης Νίκος.

Όπως έγινε γνωστό οι δράσεις που προγραμματίζει η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου θα πραγματοποιηθούν στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ, παρουσία θεσμικών φορέων αλλά και πολιτών. Συγκεκριμένα: την Κυριακή 5 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με θέμα « Το πρόβλημα των ναρκωτικών και η αντιμετώπισή του σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», ενώ την Δευτέρα 6 Μαρτίου, μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕ. Θ. Ε. Α., θα παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση του Ευγένιου Τριβιζά :«Ο πεταλουδόσαυρος».

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε : Είναι γνωστό ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει ενσκήψει με μεγάλο ενδιαφέρον, στο ζήτημα των ναρκωτικών. Ήδη, ετοιμάζεται ένα διήμερο με θέμα : «το πρόβλημα των ναρκωτικών και η αντιμετώπιση του σε περιόδους κρίσης». Αναμένεται όχι μόνο στο κομμάτι της διοργάνωσης αλλά και στην συνέχεια, να υπάρξει από πλευράς Δήμου, μια γόνιμη συνεργασία με την Δ/νση Αστυνομίας Λασιθίου, ώστε στο μέτρο του δυνατού, να φανούν συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στο θέμα της ένταξης νέων ανθρώπων, που έχουν απεξαρτητοποιηθεί, στην αγορά εργασίας.

Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λασιθίου, κ. Χρυσάκης Νίκος δήλωσε : Η Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου, προσεγγίζοντας το πρόβλημα των ναρκωτικών- πέρα από την καταστολή η οποία αποτελεί την κύρια αποστολή της Αστυνομίας- εκδηλώνει παράλληλες δράσεις πρόληψης, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών, ούτως ώστε τα αποτελέσματα που εμείς επιθυμούμε να προκύψουν, να είναι συνδυαστικά. Προς αυτή την κατεύθυνση προχωρούμε σε δράσεις, πρόληψης και ενημέρωσης στις 8 και 9 Μαρτίου 2015, με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου , την Περιφέρεια Κρήτης -Π.Ε Λασιθίου, και το Δήμο Αγίου Νικολάου και τη θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ .

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι εισηγήσεις αλλά και οι λεπτομέρειες αυτού του Διημέρου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos