Διαδίκτυο και παιδί, εσπερίδα στο 4ο δημοτικό σχολείο
ομιλητές, η πρόεδρος του συλλόγου και γονείς

Προσπαθώντας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, να προφυλάξει τα παιδιά από τις σύγχρονες σειρήνες του διαδικτύου,

διοργάνωσε στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείο, εσπερίδα τη Τετάρτη (5/4), με θέμα “Διαδίκτυο και παιδί“.

Αν και η εσπερίδα απευθυνόταν κυρίως στους γονείς, η συμμετοχή δεν ήταν η αναμενόμενη, παρ’ όλα αυτά, ο καθηγητής πληροφορικής Βασίλης Ορφανάκης έδωσε τη διάσταση της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, ο αστυνομικός Κώστας Φραγκάκης εξέθεσε το πλαίσιο παραβατικότητας των ανηλίκων σε σχέση με το Internet, η Σταυρούλα Δελημπαλταδάκη, ψυχολόγος, μίλησε για τις επιπτώσεις του διαδικτύου στα παιδιά έως τον βαθμό του εθισμού, ενώ η λογοθεραπεύτρια Δέσποινα Γιαννούλα εξέθεσε τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το διαδίκτυο σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Η αγωνία του συλλόγου γονέων, βάσιμη και καλώς έπραξε στη προσπάθεια του να ενημερώσει, εκφράστηκε στον αρχικό χαιρετισμό της προέδρου του Συλλόγου Μαρίας Κασωτάκη, καθώς και του διευθυντή του σχολείου Γιώργου Κουράκη. Οι γονείς αυτοί καθ’ εαυτοί όμως θα πρέπει να είναι πάντα υποψιασμένοι και σε εγρήγορση διότι, δυστυχώς, το διαδίκτυο δεν είναι αυτό που φαίνεται, είναι κυρίως αυτό που ΔΕΝ φαίνεται. Είναι χρήσιμο εργαλείο, αλλά μπορεί να αποδειχτεί και επικίνδυνο.

Στα χέρια όλων μας, πλέον, η προφύλαξη και προστασία όλων των παιδιών και όχι μόνο  των δικών μας !!

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos