Η διαφήμισηΕπιστολή διαμαρτυρίας προς την διαφημιστική εταιρία «Up and Forth» απέστειλε ο νομάρχης Λασιθίου Αντώνης Στρατάκης σχετικά με την κυκλοφορα ένθετου διαφημιστικού εντύπου μέσω της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Καλοκαίρι στην Κρήτη» και υπότιτλο «Χανιά- Ρέθυμνο-Ηράκλειο». Στην επιστολή του ο Νομάρχης αναφέρει τα ακόλουθα: 
Κυρία Χριστοδούλου
Η έγκριτη εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στις 8-07-06 διακίνησε διαφημιστικό ένθετο της εταιρείας σας με τίτλο «Καλοκαίρι στην Κρήτη» και υπότιτλο «Χανιά – Ρέθυμνο – Ηράκλειο».

 
 
Η απουσία ενός ολόκληρου νομού από το έντυπο και αναφέρομαι στο νομό Λασιθίου με υποχρεώνει να σας αποστείλω την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας εκφράζοντας όχι μόνο τη δική μου ικρία και αγανάκτηση αλλά και του συνόλου των Λασιθιωτών.
 
Γιατί πως είναι δυνατόν να εξαιρείται το σύνολο του νομού μας από το ένθετο στο βαθμό που ακόμη και μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης γνωρίζουν ότι η Κρήτη αποτελείται από ( 4 ) νομούς.
 
Εκτός και αν οι ιθύνοντες του εντύπου παραδειγματίστηκαν από το έντυπο που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2004 το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και που με τόση θέρμη προλόγισε ο τότε Υπουργός κ. Αβραμόπουλος και από το ποίο έντυπο απουσίαζε παντελώς ο νομός Λασιθίου.
 
Κάνουμε επίσης γνωστό και στους έχοντες την ευθύνη και εποπτεία του εντύπου, το προδήλως αυταπόδεικτο, ότι κάθε χώρος, ως γεωγραφική και ιστορική οντότητα, είναι αδιάτμητος και αιάσπαστος και με κανένα τρόπο, ή κριτήριο, δεν μπορεί αυθαιρέτως να κατακερματίζεται για να υπηρετήσει σκοπιμότητες.
 
Είναι απαράδεκτο με τρόπο επιλεκτικό να αγνοείται παντελώς ένας ολόκληρος νομός και να παρουσιάζεται με τρόπ απαράδεκτο η Κρήτη ως «ενότητα» των ¾ .
 
Εξάλλου έστω και δεοντολογικά επιβάλλετο μια ευσύνοπτη αναφορά και στο νομό μας στο βαθμό που έγινε και στους άλλους νομούς της Κρήτης. Η δικαιολογία ότι καταχωρήθηκαν επί πληρωμή επιχερηματικές δραστηριότητες από την υπόλοιπη Κρήτη δεν μας καλύπτει».
Print Friendly, PDF & Email

Από manos