Στάδιο Επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Ορφανό την οποία και κοινοποίησε στους Βουλευτές του Νομού και στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, απέστειλε η Επιτροπή Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
 
Εδώ και ένα έτος έχουν σταματήσει οι εργασίες στα Δημοτικά Στάδια Σητεία, Νεάπολης, Ιεράπετρας (κατασκευή ταρτάν) στο κολυμβητήριο καθώς και στις υπόλοιπες αθλητικές υποδομές που είχαν ξεκινήσει από τους Δήμους με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004.
 
Το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων και η εγκατάλεψη του Προγράμματος Ελλάδα 2004 έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην αθλούμενη νεολαία του Νομού και στις διοικήσεις των αθλητικών ομίλων, οι οποίοι αδυνατούν να προγραμματίσουν τις καθημερινές αθλητικές τους δραστηριότητες.
 
Επίσης η έναρξη των εργασιών έχει στερήσει τους αθλητικούς χώρους που, ήδη, υπήρχαν. Σε μια εποχή που χιλιάδες κοινωνικοοικονομικά προβλήματα χτυπούν την πόρτα μας όπως τα ναρκωτικά, η εγκληματικότητα κ.λ.π. δεν μπορεί ένα μεγάλο ποσοστό της νεολαίας του Νομού μας να είναι αποκλεισμένο από τους χώρους άθλησης.
 
Η πολιτεία μας έχει υποχρέωση να στέργει τους νέους μας και να διασφαλίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών ιδιαίτερα σε περιοχές απομακρυσμένες οι οποίες εκ των πραγμάτων δεν έχουν τις δυνατότητες αι τις υποδομές των μεγάλων κέντρων.
 
Γι αυτό ζητάμε την άμεση επαναχρηματοδότηση των αθλητικών έργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες κατασκευής τους και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι αθλητικές υποδομές του νομού μας.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos