Διαμαρτυρία κατά των δασικών χαρτών, στον Άγιο Νικόλαο (Video)
από τη διαμαρτυρία στη διεύθυνση δασών Λασιθίου

Ταυτόχρονα σε όλη τη Κρήτη σήμερα (Δευτέρα 5/4) έγιναν σε όλη τη Κρήτη, διαμαρτυρίες από αγρότες και κτηνοτρόφους, με αίτημα να αποσυρθούν οι δασικοί χάρτες, να διορθωθούν τα λάθη και γενικότερα, να πάψει αυτή η πρωτοφανής αρπαγή των περιουσιών στη Κρήτη από το δημόσιο ή μάλλον το ΤΑΙΠΕΔ, όπως θα ακούσετε στα video παρακάτω.

Δεκάδες αυτοκίνητα στον Άγιο Νικόλαο, απέκλεισαν το τετράγωνο έξω από τη διεύθυνση δασών Λασιθίου, όπου εκπρόσωποι των διαμαρτυρόμενων επέδωσαν έγγραφο υπόμνημα στον αναπληρωτή διευθυντή δασών Λασιθίου Μανώλη Κουδουμά, ο οποίος δεσμεύτηκε να το μεταφέρει στους ανώτερους.

Όλη η συζήτηση που ακολούθησε, στο παρακάτω video:

Ακούστηκε η προτροπή να μην υποβάλλει κανείς αντίρρηση στη πλατφόρμα των δασικών χαρτών γιατί έτσι νομιμοποιεί μια διαδικασία, που ουσιαστικά υπαιξερεί τις περιουσίες των Κρητικών και τις μεταφέρει στο ΤΑΙΠΕΔ, απ’ όπου θα περάσουν σε επενδυτές.

Από τη πλευρά του, εκ μέρους της επιτροπής ο κ. Παρασύρης μας είπε:

Ακολούθησε πορεία μέσα από τους δρόμους του Αγίου Νικολάου μέχρι την αντιπεριφέρεια Λασιθίου. Εκεί παραδόθηκε στο υπόμνημα, μιας και ο αντιπεριφερειάρχης απουσίαζε.

Διαβάστε το υπόμνημα που δόθηκε στη διεύθυνση δασών.

λίγη ώρα πριν τις ταυτόχρονες αυτές ανά τη Κρήτη διαμαρτυρίες, η αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης είχε δώσει στη δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο:

Ανοικτή Επιστολή προς τους πολίτες της Κρήτης για τους δασικούς χάρτες

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos