Διαμαρτύρομαι λοιπόν πρώτα από όλα για την έλλειψη χρόνου μελέτης του προϋπολογισμού αυτού
η Μαρία Γάλλου

Η τοποθέτηση της Δημοτικής Συμβούλου Αγίου Νικολάου Μαρίας Γάλλου, για τον προϋπολογισμό στο δημοτικό συμβούλιο της 14/12.

κ Πρόεδρε κ Δήμαρχε Αγαπητοί συνάδελφοι Θα ήθελα καταρχάς να ευχηθώ καλή ανάρρωση στο δήμαρχο και αντιδημάρχους και γρήγορα σιδερένιοι Ευχαριστώ την κ Καπαρακη για την ενημέρωση /παρουσίαση και την οικονομική υπηρεσία του Δήμου μας. Στο θέμα μας:

Παρολες τις έκτακτες καταστάσεις που ζούμε θεωρώ πραγματικά ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να μας ζητάτε σήμερα να ψηφίσουμε ένα προϋπολογισμό ο οποίος μας στάλθηκε το μεσημέρι της Πεμτης 10/12 και ενώ μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο μας ζητάτε να τον ψηφίσουμε μεσημέρι Δευτέρας 14/12!!Ο προϋπολογισμός είναι 72 σελίδες Α4 με μέσο όρο περίπου 28 κωδικούς σε κάθε σελίδα δηλ πάνω από 2 χιλιάδες κωδικούς !!

Διαμαρτύρομαι λοιπόν πρώτα από όλα για την έλλειψη χρόνου μελέτης του προϋπολογισμού αυτού !!Ο προϋπολογισμός αποτελεί τη σοβαρότερη διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου αφού από αυτόν εξαρτάται όχι μόνο η ομαλή λειτουργία του δήμου μας αλλά και το όραμα μας για ευημερία και ανάπτυξη. Από την εγκυρότητα του προϋπολογισμού εξαρτάται η προοπτική όλων των ζητημάτων του δημου και δυστυχώς αυτός ο προϋπολογισμός υστερεί κατά τη γνώμη μου σε πολλά .

Περιμένετε λοιπόν από εμάς σήμερα να εγκρίνουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα χωρίς να μας έχετε δώσει τον επαρκή χρόνο όχι για μελέτη αλλά ούτε καν να για ανάγνωση !!

Το ίδιο κάνατε και με το τεχνικό πρόγραμμα τον Οκτώβρη στέλνοντας το σε εμάς μεσημέρι Παρασκευής και ζητώντας να το ψηφίσουμε Τετάρτη .Και τότε διαμαρτυρήθηκα εντονότατα λέγοντας σας ότι το λιγότερο που οφείλατε να έχετε κάνει θα ήταν τουλάχιστον να το τυπώσετε σε 27 αντίτυπα – μια που ο Δήμος έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό -και όχι να μας αναγκάζετε να κάνουμε χαρτοκοπτική και κολάζ για να μπορέσουμε απλά να το διαβάσουμε.

Τότε μάλιστα δηλώσατε ψευδώς κ Δήμαρχε ότι το είχαμε στα χέρια μας ένα μήνα και μας κατηγορήσατε για έλλειψη προτάσεων ενώ καλά γνωρίζατε ότι τον είχαμε λάβει μόνο τέσσερις μέρες πριν και πάλι με Σαββατοκύριακο ενδιάμεσα . Βγάζω λοιπόν το συμπέρασμα ότι μάλλον μας θεωρείτε – ειδικά εμάς της αντιπολίτευσης- διακοσμητικά στοιχεία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ομως εγώ προσωπικά αρνούμαι να έχω αυτό το ρόλο .

Για τους παραπάνω σοβαρότατους λόγους – και όχι μόνο- δεν θα εγκρίνω τον προϋπολογισμό σας σήμερα .Ψηφίζω ΝΑΙ μονάχα στη μισθοδοσία των υπαλλήλων μας και στα χρήματα για τις σχολικές επιτροπές και τις επισκευές σχολικών κτιρίων και δεν εγκρίνω τα υπόλοιπα μια που όπως είπα δεν μας έχετε δώσει κανένα περιθώριο να τα μελετήσουμε αξιοπρεπώς παρεμποδίζοντας ουσιαστικά το έργο μας και αφαιρώντας μας το δικαίωμα να ασκήσουμε έλεγχο όπως οφείλουμε ως αντιπολίτευση .

Μερικές Ερωτήσεις επιγραμματικά :

1 Τι γίνεται με τη Μεσοραχη ;Έχω κάνει αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου από τις 30/10/20 ζητώντας να δω τι ακριβώς στάλθηκε στην ΚΤΥΠ μια που όπως ενημερώθηκα όταν πήγα να δω το φάκελο αυτός παράτυπα φαντάζομαι δεν βρίσκεται στο δήμο !!Αλλά απάντηση δυστυχώς δεν έχω λάβει ακόμα ως συνήθως

2 . Θεωρείτε ότι επαρκούν μόνο τα 92.000 ευρώ για επισκευές στη σχολική στέγη του δήμου μας;;

3 . Μόνο 5.500 ευρώ για αγορές τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο ενώ παρά πολύς κόσμος -ειδικά στο δήμο μας που στηρίζεται ως επι το πλείστον στον τουρισμό – δεν έχει πλέον ούτε για τα απαραίτητα που χρειάζεται η οικογένεια του;

4 . Θέλω να μάθω λεπτομερώς που ακριβώς είναι τα 12 εκατομμύρια για τη σχολική στέγη που συνεχώς επικαλείστε ;;

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos