διατροφή, τρίτη ηλικία,
η Αγγελική Κατσούλη (δεξιά) εξηγεί

Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών αλλά και του τρόπου ζωής των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας θα πρέπει  ασφαλώς να αποτελέσει μία πρόκληση για τους ίδιους… Και σίγουρα αποτελεί την σωστή αφετηρία αφού  ξαναδίνει το δικαίωμά  στη ζωή,

μα πάνω από όλα προσθέτει «ζωή στα χρόνια τους»!

«Διατροφή στην τρίτη ηλικία», το θέμα που επιλέγει από τον κοινωνικό λειτουργό κ.Ανδρέα Βοριζανάκη και παρουσίασε στα μέλη του Κ.Α.Π.Η Αγίου Νικολάου η διατροφολόγος κ. Κατσούλη Αγγελική στο πλαίσιο των ενημερωτικών συνατήσεων που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο χώρο του κέντρου.

μέλη του ΚΑΠΗ Αγίου Νικολάου παρακολουθούν
πολλά μέλη του ΚΑΠΗ παρακολούθησαν

Όπως εξήγησε η κ.Κατσούλη, σκοπός της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση αλλά και το ενδιαφέρον που θα πρέπει να δείξει η ευαίσθητη αυτή ηλικιακή ομάδα σε θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή τους, με στόχο την επίτευξη της καλής υγείας τους.

Τα ζητήματα –έκανε γνωστό- που προκύπτουν σήμερα σε σχέση με την κακή διατροφή και με τα δεδομένα του τρόπου ζωής που κυριαρχεί είναι πολυσύνθετα.Οι κυριότερες ασθένειες που παρουσιάζονται στους ηλικιωμένους  μπορεί να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν  μέσω της κατάλληλης διατροφής,  και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν…  Η ισορροπημένη διατροφή βοηθάει, επεσήμανε όχι μόνο στην καλή υγεία αλλά  και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos