Σεραφείμ ΤσόκαςΟ Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας, απαντώντας τη Δευτέρα (18/7) σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δήλωσε:

Αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι μπροστά μας έχουμε λίγο χρόνο, πιστεύω ότι είναι η ώρα να ενεργοποιήσουμε τις διαδικασίες και να εξεταστούν αυτές οι τρεις περιοχές που έχουν υποδειχθεί από την πρώτη Επιτροπή, να μελετηθούν, ώστε να είναι συγκρίσιμες μεταξύ τους, μεταξύ των άλλων προτάσεων που υπάρχουν, για να μπορέσουμε να καταλήξουμε στην καλύτερη λύση. Είμαι σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας και άμεσα θα προχωρήσουμε στις μελέτες».

Ερ: Υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πρέπει να έχουν καταλήξει;
Απ: Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι πέραν του Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, μέχρι μέσα Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να μπορέσουμε να κάνουμε και Περιφερειακό Συμβούλιο για έχουμε πλέον και την επίσημη πρόταση ώστε να μην χαθούν τα χρήματα για την Κρήτη.

Ερ: Η όποια απόφαση θα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής που θα επιλεχθεί;

Απ: Το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί την έκφραση της τοπικής κοινωνίας και είναι σεβαστή. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι μια τέτοια δραστηριότητα δεν τυγχάνει πάντα της αποδοχής. Απλώς είναι γνωστό σε όλους ότι δεν υπάρχουν άλλες λύσεις αλλά συγκεκριμένες λύσεις. Πρέπει να διαχειριστούμε τα απορρίμματά μας και πρέπει να τελειώνουμε με αυτό, αν θέλουμε να μιλάμε και τον επόμενο ρόνο για τουρισμό, αν θέλουμε να μιλάμε για την Κρήτη που εμείς θέλουμε. Από κει και πέρα είναι σεβαστές οι αντιρρήσεις από όπου και αν προέρχονται αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω.

Ερ: Θα τους δώσετε δηλαδή τη δυνατότητα να εκφράσουν τη γνώμη τους.
Απ: Θα εκφράσουν τη γνώμη τους. ¶λλωστε είμαστε εδώ αν μπορέσουν να υποδειχθούν καλύτερες λύσεις ή να γίνουν βελτιώσεις σε κάτι. Αν υπάρχουν αντιρρήσεις πάνω στο επιστημονικό κομμάτι είμαστε εδώ για να τις συζητήσουμε. Και ο Νόμος ο ίδιος όταν ζητάει γνώμη, ζητάει αιτιολογημένη γνώμη. Και όταν λέμε όχι, γιατί λέμε όχι, δεν ισχύει σε μια δημοκρατία.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos