Αφίσα για την ψυχική υγεία Η 9η συνάντηση των Ευρωπαίων Εθνικών Αντιπροσώπων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ψυχική Υγεία, που θα λάβει μέρος στα Χανιά το διήμερο 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου θα έχει ως κύριο θέμα ανάπτυξης «Υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης της Υπουργικής Διάσκεψης του Ελσίνκι από τα κράτη – μέλη σε εθνικό επίπεδο».
 
Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετάσχουν 52 εκπρόσωποι των χωρών – μελών του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και περίπου 20 διεθνείς εμπειρογνώμονες.
 
Το Ψυχιατρείο Χανίων και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, έχουν αναλάβει τν όλη διοργάνωση.
 
 
Οι στόχοι της συνάντησης
  • Υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης όπως προέκυψε από την διυπουργική συνδιάσκεψη στο Ελσίνκι σε εθνικό επίπεδο.
  • Συζήτηση προτεραιοτήτων και μηχανισμών που θα συμβάλλουν στην υποστήριξη των κρατών – μελών. 
  • Πληροφόρηση των ομολόγων από τις 52 χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πάνω σε συναφείς αναπτυξιακές πρακτικές των χωρών μελών. 
  • Ενημέρωση των συνεργαζόμενων φορέων που είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω στις εφαρμοζόμενες δράσεις ψυχικής υγείας. 
  • αρουσίαση πολιτικών και εξελίξεων στο χώρο της ψυχικής υγείας καθώς και παραδείγματα καλών πρακτικών που έχουν εφαρμοστεί στην Ελλάδα.

Την έναρξη των εργασιών της συνάντησης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Minoa-Palace στα Χανιά, θα κηρύξει ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος.

 Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων

 
γράφει η Βίκυ Αγγελοπούλου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos