Δικά τους τα κέρδη - Δικοί μας οι νεκροί !
από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 11/4

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες συνάδελφους που συμμετείχαν δυναμικά στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 11/4. Η χθεσινή μέρα αποτέλεσε την κορύφωση του αγώνα που ξεκινήσαμε τα 2 τελευταία χρόνια για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ακόμη πιο μαζικά στην Επιτροπή μας, να εγγραφούν στο Συνδικάτο, να δημιουργήσουμε νέα, σε όποιες πόλεις δεν υπάρχουν.  Μόνο με την οργάνωση, την αλληλεγγύη, την ενότητα στην πράξη και τους αγώνες μας, μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος στη μνημονιακή αθλιότητα που κυβερνήσεις και εργοδότες μας έχουν επιβάλλει!

Δυστυχώς αυτή η μέρα, επισκιάστηκε από ένα τραγικό γεγονός. Από τον  16ο  συνάδελφο που απεβίωσε από εργατικό δυστύχημα / δολοφονία σε ώρα εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια. Ο 37χρονος συνάδελφος διανομέας παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο στην Αγία Παρασκευή.

Οι υπεύθυνοι των δολοφονιών, οι εργοδότες, επωφελούμενοι από τους δεκάδες αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, παραβιάζουν ακόμη και τα πιο στοιχειώδη εργατικά μας δικαιώματα για να αυξάνουν τα κέρδη τους: Από τη μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την ανασφάλιστη ή υποασφαλισμένη εργασία, την εντατικοποίηση και τα εξαντλητικά ωράρια, τη μη πληρωμή-κλοπή δώρων, νυχτερινών, αργιών μέχρι τις απειλές, τους ξυλοδαρμούς και τελικά τις απολύσεις όσων εργαζόμενων διεκδικούν τα παραπάνω αυτονόητα δικαιώματα.

Δικά τους τα κέρδη - Δικοί μας οι νεκροί !

Όπως οι απολυμένοι συνάδελφοι  στο πατσατζίδικο «Τσαρούχας» στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι όχι μόνο απολύθηκαν γιατί διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους, αλλά ο εργοδότης τους ζητεί 800.000€ για ηθικη βλάβη!

Καλούμε τους συναδέλφους, όλους τους εργαζομένους της πόλης να συμμετέχουν μαζικά στη κινητοποίηση  τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 9 το πρωί στα Δικαστήρια Θες/νίκης, όπου εκδικάζεται η αγωγή των συναδέλφων μας για άκυρη και καταχρηστική απόλυση. Η δικαίωση τους θα αποτελέσει  νίκη για όλους τους συναδέλφους του κλάδου, αλλά και συνολικά των εργαζόμενων που καθημερινά βιώνουν κάθε είδους εργοδοτικής ασυδοσίας.

ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Τηλέφωνο  Επικοινωνίας: 6982268508

blog: dianomeisthess.blogspot.gr   

Facebook: Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos