Διπλή βράβευση για τον Δήμο Χερσονήσου στα Best City Awards 2018
ο δήμαρχος Χερσονήσου παραλαμβάνει το χρυσό βραβείο

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο βραβείο απέσπασε ο Δήμος Χερσονήσου στην τελετή απονομής των Best City Awards 2018, που διοργανώνει η Boussias Communications υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Τα Best City Awards για τρίτη συνεχή χρονιά αναδεικνύουν τις καλύτερες πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλη την Ελλάδα. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι από όλη τη χώρα, στελέχη τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη Περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι γνώρισαν τους νικητές και ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Χερσονήσου απέσπασε Gold βραβείο στην κατηγορία Οικονομία– Ανάπτυξη: Δράσεις προβολής της τοπικής επιχειρηματικότητας για το Πάσο Ελεύθερης Εισόδου – Free Pass  και Silver βραβείο στην κατηγορία Οικονομία– Ανάπτυξη: Δράσεις εύρεσης εργασίας για την Πλατφόρμα Εύρεσης Εργασίας – look4job.gr.

Ειδικότερα, το Free Pass – Πάσο Ελεύθερης Εισόδου, είναι ένα “διαβατήριο” για τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης όπως είναι οι bloggers, οι δημοσιογράφοι, οι οργανωτές ταξιδιών τουρισμού, με το οποίο εξασφαλίζεται – με την εγγύηση του Δήμου Χερσονήσου – η ελεύθερη πρόσβαση στις επιχειρήσεις που συνθέτουν και προτείνουν μοναδικές εμπειρίες για τους τουρίστες-επισκέπτες.

Αυτό επιτυγχάνεται διασφαλίζοντας ελεύθερη πρόσβαση και μία ιδιαίτερη αντιμετώπιση, “φιλοξενία”, προς τους διαμορφωτές κοινής γνώμης από τον δήμο και από τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Το“Free Pass” βασίζεται στην αγαστή συνεργασία και στη σύμβαση που έχει συνάψει  η Αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού &Απασχόλησης με τις επιχειρήσεις που προσφέρουν αυτές τις θεματικές εμπειρίες στους τουρίστες – επισκέπτες, δείγμα της δυνατότητας ανάπτυξης ωφέλιμης και ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην τουριστική ανάπτυξη.

Διπλή βράβευση για τον Δήμο Χερσονήσου στα Best City Awards 2018
ο αντιδήμαρχος παραλαμβάνει το ασημένιο βραβείο

Οι συμβαλλόμενες επιχειρήσεις με τo “Free Pass” προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση στις θεματικές εμπειρίες, πρόσβαση σε υλικό προώθησης, ειδική, πιο αναλυτική ξενάγηση και συνέντευξη με τον ιδιοκτήτη ή υψηλόβαθμο στέλεχος της επιχείρησης, χρήση των εγκαταστάσεων, βιωματική εμπειρία των υποδομών, συμμετοχή στις δράσεις, κ.ά. Για παράδειγμα, ανάλογα με το είδος της επιχείρησης και των παρεχόμενων υπηρεσιών, προσφέρεται δωρεάν είσοδος (π.χ. μουσείο, θεματικό πάρκο), συμμετοχή σε δραστηριότητα (π.χ. κατάδυση, ποδηλασία, ιππασία), διαμονή σε κατάλυμα, συμμετοχή σε μάθημα μαγειρικής, κ.ά. Επίσης, στους κατόχους του “Free Pass” από τον δήμο μπορεί να εξασφαλιστεί δωρεάν διαμονή σε κατάλυμα, δωρεάν διατροφή, όχημα μετακίνησης κ.ά., με την βοήθεια των συμβαλλόμενων επιχειρήσεων, όπως καταλύματα, εστιατόρια, ενοικιάσεις οχημάτων.

Η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.look4job.gr αποτελεί μία πρωτοποριακή δράση της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης, με στόχο την ουσιαστική παρέμβαση στην αγορά εργασίας και την παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών σε οτιδήποτε αφορά στην απασχόληση αλλά και στην επιχειρηματικότητα.

Η πλατφόρμα συνδέει αυτόματα με λέξεις κλειδιά και ειδικά φίλτρα αναζήτησης τη ζήτηση εργασίας με την αντίστοιχη προσφορά, ενώ ενημερώνει άμεσα μέσω e-mail κάθε ενδιαφερόμενο, εργαζόμενο και επιχειρηματία, με αυτοματοποιημένο τρόπο.

 «Πανελλήνια διάκριση για το Δήμο μας με δύο βραβεία σε καίριους τομείς για την τουριστική – οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου με τους οποίους μοιραζόμαστε το κοινό όραμα ανάπτυξης και προόδου αυτού του τόπου και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης, ο οποίος υπέβαλε και τις δύο βραβευμένες προτάσεις» δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Χερσονήσου είχε βραβευτεί και το 2016 με το βραβείο Bronze στην κατηγορία Τουρισμός για την Ίδρυση του Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού – DMO.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos