τα φώτα ανάβουν μόνο σε κάποιες περιπτώσεις, με γεννήτριες
τα φώτα ανάβουν μόνο σε κάποιες περιπτώσεις, με γεννήτριες

«Το θέμα της πόντισης καλωδίου, για την ηλεκτροδότηση και φωταγώγηση της Σπιναλόγκας,  έχει πλέον ωριμάσει και  ευελπιστούμε σε ορατό χρονικό ορίζοντα να προχωρήσουμε σε αυτό το βήμα» !

Τα παραπάνω δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ.Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Υπουργείο Τουρισμού και  τις συναντήσεις που είχε με τον Γ.Γ του Υπουργείου κ. Γ. Πυργιώτη, τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Δ. Δημητρίου και τον υπεύθυνο του έργου ηλεκτροφωτισμού κ. Κ. Πλουμάκη.

Όπως σημείωσε ο ίδιος μένει να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου που ωστόσο δεδομένης της στήριξη φορέων αλλά και της βούλησης της Περιφέρειας Κρήτης, ευελπιστούμε, όπως ανέφερε, να υπάρξουν λύσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση που πραγματοποίησε με το μελετητή του έργου της προβλήτας της Σπιναλόγκας  κ. Δασκαλάκη Αντώνη, όπου συμφωνήθηκε στα μέσα Ιουνίου, παρουσία εκπροσώπων των : Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, Εναλλίων Αρχαιότητων, αναμένεται να παρθούν οριστικές αποφάσεις, αναφορικά με την οριστικοποίηση της πρότασης που ήδη έχει κατατεθεί από τον μελετητή.

Για  το έργο αυτό, έχει ήδη υποβληθεί  τεχνικό δελτίο στο πλαίσιο του ΣΕΣ, όπως έχει ζητηθεί από την ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Αγίου Νικολάου,  από την παραπάνω συνάντηση προέκυψε άμεση λύση αναφορικά με τον ηλεκτροφωτισμό της Σπιναλόγκας για την τρέχουσα περίοδο.

Συγκεκριμένα,όπως γνωστοποίησε  η ΕΤΑΔ, αναμένεται να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης με ιδιώτη  ηλεκτρολόγο, ο οποίος θα αναλάβει την ευθύνη φωταγώγησης του ιστορικού μνημείου καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου ( Παρασκευή-Σάββατο Κυριακή) σε ωράριο που θα συμφωνηθεί.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η κ. Σπώκου Κωνστάντσα, ως εκπρόσωπος των επιχειρηματιών της περιοχής.

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos