Μία από τις σήραγγες

Δρόμος Απομαρμά – Καστέλι

Ένα έργο πνοής για την Κρήτη που αλλάζει το συγκοινωνιακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς μπαίνει από σήμερα σε τροχιά υλοποίησης με την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του οδικού τμήματος Απομαρμά – Καστέλλι του οδικού άξονα Ηράκλειο – Αγ. Βαρβάρα – Αγ. Δέκα με προϋπολογισμό 49 εκατ. Ευρώ (16,7 δις δρχ).

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Ο.Α.Λ.Α.Α. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα κατά 50% από το Ε.Τ.Π.Α. Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα από τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Δημοσίου Διευθυντή της ΕΥΔΕ /ΒΟΑΚ κ. Γιώργο Αγαπάκη και τον ανάδοχο του έργου κ. Κων/νο Μιτζάλη, Διευθύνοντα Σύμβολο της «ΕΤΕΘ Α.Ε.».

Ένα αίτημα πολλών χρόνων για την τοπική κοινωνία γίνεται πλέον πραγματικότητα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκας ο οποίος παράλληλα χαρακτήρισε το σημαντικό αυτό έργο ως, στρατηγικής σημασίας για την αναπτυξιακή προοπτιή της ενδοχώρας της Κρήτης. Ακόμη ο κ. Τσόκας ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν σε αυτό το έργο και τους δημάρχους, και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. κ. Γιώργο Σουφλιά, διότι το ενέταξε στο τομεακό του υπουργείου με πίστωση 110 εκατ. ευρώ.

Με το έργο αυτό και με τη δημοπράτηση σύντομα του οδικού Τμήματος Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά βελτιώνονται οι συνθήκες κυκλοφορίας του οδικού άξονα Ηρακλείου Αγίων Δέκα και ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η ασφαλής και ταχύτερη μετακίνηση των χρηστών της περιοχής, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην τόνωση της τουριστικής κίνησης στην ενδοχώρα.

Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν δήμαρχοι της περιοχής Μεσαράς οι οποίοι ευχαρίστησαν για την εξέλιξη του όλου έργου και τόνισαν ότι θα συνδράμουν όσο μπορούν από την πλευρά τους για την εκτέλεση των εργασιν.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos