Δόθηκε στη κυκλοφορία το τμήμα Γούρνες - Χερσόνησος
το νέο τμήμα

Δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (16/4) στη κυκλοφορία το νέο τμήμα Γούρνες – Χερσόνησος του Βόρειου Οδικού Άξονα, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Όπως δήλωσε επί τόπου ο Υπουργός:

Παραδίδουμε σήμερα σε κυκλοφορία το τμήμα Γούρνες -Χερσόνησος. Δεν είναι εγκαίνια. Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον πρωθυπουργό, μαζί με τον δρόμο για τη Μεσαρά και τη γέφυρα Αποσελέμη, και μαζί με ολοκληρωμένο το φράγμα και το υδραγωγείο και τον αγωγό στον Αποσελέμη. Οι ευχάριστες ανακοινώσεις για το υπόλοιπο οδικό δίκτυο και τα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης“.

Η γέφυρα στο Χαμέζι θα μπει στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες

Για την εξέλιξη του έργου στο Χαμέζι ο υπουργός είπε: “Θα γράψουμε βιβλίο. Πραγματικά, θα γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες μια γέφυρα να έχει κατασκευαστεί καμιά 15αρια χρόνια η μισή και να έχει πρόβλημα με 2-3 εργολαβίες, και να ολοκληρώνεται τώρα μετά από πολύ μεγάλη ταλαιπωρία των Κρητικών“.

Όσον αφορά τα άλλα τμήματα του ΒΟΑΚ μέσα στο νομό Λασιθίου τόνισε:

“Προφανώς οι φορείς δεν είναι ενήμεροι για αυτά που έχουμε σχεδιάσει να κάνουμε. Για εμάς ο ΒΟΑΚ και το οδικό δίκτυο της Κρήτης είναι ένα ενιαίο έργο. Αυτά που έχουμε δεσμευθεί υλοποιούνται. Όπως γνωρίζετε είμαστε σε μια διαγωνιστική διαδικασία για τις δύο φάσεις: Δηλαδή από το Καστέλλι Χανίων μέχρι τη Χερσόνησο, από τη Χερσόνησο μέχρι τη Νεάπολη, από τη Νεάπολη μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Η δέσμευση που είχαμε ήταν ότι θα γίνουν και θα συνεχιστούν οι μελέτες και η στρατηγική μελέτη και στον νομό Λασιθίου, προκειμένου να έχουμε ώριμα έργα. Είμαι βέβαιος ότι ο Γιάννης ο Δραγασακης θα τα καταφέρει, να εντάξουμε σε χρηματοδότηση τουλάχιστον μέχρι την Παχιά Άμμο. Αλλά όλα αυτά είναι ένας σχεδιασμός που θα ανακοινώσει επίσημα ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του”

Στο χώρο βρέθηκαν εκτός από τον Υπουργό, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Δ. Κουνενάκης και Φ. Καζάσης, κ.α..

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos