τα κεντρικά της επιχείρησης στον Άγιο Νικόλαο

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μερικές μέρες μετά τη πρόσληψη τους, εποχικά εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου, βρίσκονται άνεργοι, χωρίς πληρωμή………

Την αρχή του χρόνου η Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν., ζήτησε τη πρόσληψη ενός αριθμού εποχικών εργαζομένων. Ενδιαφέρθηκε ένας αριθμός ανθρώπων, έκανε τα σχετικά έγγραφα, κάποιοι μάλιστα σταμάτησαν τη δουλειά τους ως ελεύθεροι επαγγελματίες, για να δουλέψουν μερικούς μήνες. Η διαδικασία έγινε, επελέγη ένας αριθμός ατόμων, που έπρεπε να είχε κληθεί στη δουλειά στις 17 Μαρτίου. Τελικά εκλήθησαν για δουλειά τη πρώτη Απριλίου για τους πουν μερικές μέρες μετά ότι σταματούν, λόγω εκλογών και δεν πληρώνονται για τις λίγες αυτές μέρες.

Τι είχε συμβεί; όπως μας είπε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Μιχάλης Κερούλης, επειδή δεν είχε εμφανιστεί αυτή τη φορά το έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών που λέει ότι απαγορεύονται οι προσλήψεις δυο μήνες πριν τις εκλογές, κάποιοι μόνιμοι εργαζόμενοι, υπέθεσαν ότι αυτό δεν ισχύει και προχώρησαν τις διαδικασίες πρόσληψης. Έλα όμως που η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι σε ισχύ και μέσα από τον Καλλικράτη…… Οπότε μερικές μέρες μετά, ενώ οι άνθρωποι δουλεύουν για την Δ.Ε.Υ.Α.Α.Ν., τους λένε ότι δεν γίνεται να συνεχίσουν και φυσικά εφ΄ όσον η διαδικασία είναι “παράνομη” δεν θα πληρωθούν. Όποιος θέλει ας ξανακαταθέσει τα χαρτιά του μετά τις εκλογές !!!

Τι λένε τώρα οι μόνιμοι υπάλληλοι της επιχείρησης που δεν φροντίζουν να ενημερωθούν στους ανθρώπους αυτούς; το συγνώμη δεν αρκεί στις δύσκολες μέρες που περνάμε…….Κάποιοι, σύμφωνα με πληροφορίες μας σκέπτονται να κινηθούν νομικά.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos