Απεστάλη η ανθρωπιστική βοήθεια την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου
Απεστάλη η ανθρωπιστική βοήθεια την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Μια συλλογική προσπάθεια  του δήμου και φορέων και συλλόγων της πόλης ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Ιεράπετρα, μαρτυρώντας για άλλη μια φορά τη δύναμη και την αξία της εθελοντικής προσφοράς.

Εβδομήντα περίπου κούτες με είδη πρώτης ανάγκης, συγκεντρωμένα με πολλή αγάπη και αμέριστο ενδιαφέρον ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τον Δήμο Ιεράπετρας

την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου με τελικό προορισμό το νησί της Κω και τους πρόσφυγες της Συρίας.

Με τη συμβολή του Δήμου Ιεράπετρας, του Τοπικού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του 1ου Συστήματος Προσκόπων, του Νέου Πολιτιστικού Συλλόγου, του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «ο Ευαγγελισμός», του Συλλόγου Αιμοδοτών «ο Ελεήμων», του Συλλόγου «Εθελοντιακός», του Συλλόγου «η Κρήτη Δίνει Ζωή» των τοπικών ΜΜΕ και άλλων συλλόγων, φορέων και βέβαια πολιτών και με την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων, όπως της Κρητικής Χαρτοβιομηχανίας ΑΒΕΕ και του κ. Μαρουλάκη, της Μεταφορικής «Σύλλας Λουτσέτης» και του Τυπογραφείου Σκοκάκης, το συλλογικό αυτό εγχείρημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Απεστάλη η ανθρωπιστική βοήθεια την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου
Απεστάλη η ανθρωπιστική βοήθεια την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Μανώλης Φραγκούλης « ο Δήμος Ιεράπετρας, το Τοπικό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού οι σύλλογοι, οι φορείς και οι πολίτες αυτού του τόπου έδειξαν για άλλη μια φορά πόσο ευαισθητοποιημένοι είναι σε θέματα ανθρωπιστικών κρίσεων.

Ένα χρόνο πριν η Ιεράπετρα κλήθηκε να φιλοξενήσει τους 600 παράτυπους μετανάστες του πλοίου Baris, εγχείρημα αντικειμενικά δύσκολο που, όμως έγινε εύκολο με την πολύτιμη υποστήριξη του κόσμου. Σήμερα, ένα χρόνο μετά η Ιεράπετρα στηρίζει και πάλι τέτοιες προσπάθειες, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράστασή της.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συλλόγους, τους φορείς και τους πολίτες  που αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα, αποδεικνύοντας ότι το ανθρώπινο ενδιαφέρον μπορεί να φτάσει σε κάθε σημείο αυτού του τόπου».

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos