Εγκρίνεται από το ΚΑΣ η αποκατάσταση του μώλου στη Σπιναλόγκα
Σπιναλόγκα

Η συντήρηση-βελτίωση και αποκατάσταση του μώλου στην Σπιναλόγκα, περιελήφθει μεταξύ άλλων στα θέματα που συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) του Υπ. Πολιτισμού.

Δεδομένης της μελέτης που έχει συντάξει και ήδη έχει παραδώσει στην Αρχαιολογική Υπηρεσία ο Δήμος Αγίου Νικολάου,  στην παραπάνω συνεδρίαση παρέστει  ο δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε : ” Χρειάστηκε να παρευρεθώ στην συνεδρίαση του ΚΑΣ,  διεκδικώντας πρωτίστως να μην κωλυσιεργήσει περαιτέρω το συγκεκριμένο θέμα.  Επιτυχώς όπως μας ανακοινώθηκε υπήρξε σύμφωνη γνώμη για την έγκριση του συγκεκριμένου έργου, γεγονός που δίνει  επιπλέον δυναμική στο υπό ένταξη μνημείο.

Θεωρώ – ανέφερε – ότι υπήρξε μια ιδιαίτερα επικοδομητική συζήτηση με τους παριστάμενους στην συνεδρίαση, ενώ όπως έκανε γνωστό, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της ένταξης της οχυρής νησίδας, στα μνημεία Παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Επίσης – σύμφωνα με την ενημέρωση – με την σύμφωνη γνώμη της Γ.Γ του ΥΠΠΟ κ. Μ.Βλαζάκη,   αναμένεται η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης  μεταξύ Ε.Τ.Α.Δ -Υπ. Πολιτισμού -Περιφέρειας και Δήμου για την λειτουργία του φωτισμού καθώς και άλλων παρεμβάσεων που έχουν προγραμματιστεί.

Όπως έκανε γνωστό, εκρεμεί η έγκριση της μελέτης του Βιολογικού καθαρισμού στην Σπιναλόγκα, παρά του ότι δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου (ΤΑΠΑ).

από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos