Εθελοντικός καθαρισμός του Καθολικού
ερασιτέχνες ψαράδες και λιμενικό ταμείο στον καθαρισμό

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος εν όψει μάλιστα και της έναρξης της τουριστικής περιόδου,  πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/3), εθελοντικός καθαρισμός στο λιμανάκι του Καθολικού στον Άγιο Νικόλαο.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων & Φίλων Θαλάσσης Αγ. Νικολάου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Λ.Τ κ. Γιώργου Μπαρμπούνη :

“με την ενεργό συμμετοχή των μελών του συλλόγου, έγινε περιποίηση των δέντρων και των θάμνων που βρίσκονται γύρω από το λιμανάκι – απομάκρυνση των φερτών υλικών που είχαν συγκεντρωθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην ακτή, ενώ υπήρξαν και επεμβάσεις μικρής κλίμακας ελαιοχρωματισμών, όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο”.

Μάλιστα όπως ο ίδιος ανέφερε ότι από τα μέλη του συλλόγου επιβεβαιώθηκε η βούληση τους, να συμμετέχουν στο εξής σε ανάλογες δράσεις που θα προγραμματιστούν.

Ερωτηθείς σχετικά με την παραπάνω πρωτοβουλία ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, δήλωσε:

“Πρόκειται για την δεύτερη σοβαρή προσπάθεια που αναλαμβάνεται – μετά την κατασκευή της γλίστρας ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών στην περιοχή του Καθολικού, που υλοποιήθηκε με την συνδρομή της Δημοτικής Αρχής κυρίως σ΄ότι αφορά τις λήψεις των  απαιτούμενων εγκρίσεων από τις διοικητικές υπηρεσίες του δημοσίου, που ήταν απολύτως απαραίτητες για την υλοποίηση του εν λόγω έργου.

Η Δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου, θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός, ότι παρά το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει σήμερα, κατάφερε να υλοποιήσει το χρόνιο αίτημα του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων και να προσφέρει στο εξής την δυνατότητα ελλιμενισμού μικρών σκαφών στην  περιοχή”.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos