Αρκετή φασαρία προκάλεσαν τις τελευταίες μέρες οι Δικηγόροι του Νομού Λασιθίου, με αφορμή την παρατεταμένη όσο και αδικαιολόγητη απουσία ειρηνοδίκη από τη Σητεία.

Μετά την απόπειρα κατάληψης του Ειρηνοδικείου, που έφερε τους δικηγόρους αντιμέτωπους με την αστυνομία, την Τετάρτη, (9/2), συνεκλήθη στη Νεάπολη η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, εξέδωσε ψήφισμα το οποίο παρέδωσε το προεδρείο στον εισαγγελέα Λασιθίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Γεν . Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου , μετά το αίτημα των Δικηγόρων Σητείας και κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου , συνήλθε σήμερα την 9-3-2005 σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα :

Ειρηνοδικείο Σητείας .

Διαπιστωθείσης καταστατικής απαρτίας λόγω της σοβαρότητας του θέματος παρισταμένων 54 μελών αρχίζει η συνεδρίαση .

Ενημερώνεται το σώμα από τους Δικηγόρους Σητείας για την κατάσταση που επικρατεί από 1,5 χρόνο στο Ειρηνοδικείο Σητείας .

Επίσης ενημερώνεται το σώμα από τον Πρόεδρο για την στασιμότητα του θέματος πλήρωσης της θέσης Ειρηνοδίκου Σητείας , παρά τις διαμαρτυρίες , τις παραστάσεις και την αποχή μας από τον Οκτώβριο 2004.

Όλοι οι ομλητές εκφράζουν την απογοήτευση και την πικρία τους για την στασιμότητα του θέματος , και για τον χειρισμό του από την ηγεσία της Δικαιοσύνης ( Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο – ΑΔΣ ).

Η Γενική Συνέλευση αναγνωρίζει ότι :

Οι Δικηγόροι , ισότιμοι παράγοντες και γγυητές της Δικαιοσύνης , αλλά και οι απλοί πολίτες έχουν καθήκον να ανθίστανται σε κάθε παράνομη ή και ύποπτη διαπλοκής απόφαση , που προσβάλει τη Δικαιοσύνη και να ενημερώνουν σχετικά την κοινή γνώμη .

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ :

1) Το Δ . Σ. να καταθέσει το παρόν στον κ . Εισαγγελέα Λασιθίου και στο κ . Πρόεδρο Πρωτοδικών Λασιθίου και να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία των Δικηγόρων Λασιθίου για την στασιμότητα του θέματος .

2) Θεωρούμε τη παρατεινόμενη απόσταση της Ειρηνοδίκου Σητείας στο Ίλιον Αττικής , κατόπιν παραδοχής σχετικής αίτησης της για κάλυψη αυξημένων αναγκών , εμπαιγμό της Δικαιοσύνης , των Δικηγόρων και του Λασιθιώτικου Λαού , ΠΑΡΑΝΟΜΗ , ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ και προϊόν συναλλαγής .

3) Θεωρούμε ότι , η μακράς διάρκειας απόσπαση , μακριά από την δρα και η ικανοποίηση , παρά την γενική κατακραυγή προσωπικής αίτησης για κάλυψη συνεχιζόμενων υπηρεσιακών αναγκών , εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ – ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ – δικαστικών λειτουργών και χαριστικών αποφάσεων , που συνταράσσει τελευταία το Πανελλήνιο και θέτει σε
αμφισβήτηση την εμπιστοσύνη που δικαιούνται να έχουν οι πολίτες στην Δικαιοσύνη .

4) Ζητούμε από τον Αρειο Πάγο , τον αξιότιμο κύριο Εισαγγελέα του Α . Π . στον οποίο θα αποσταλεί το παρόν , να ελεγχθεί , σύμφωνα με τα πιο πάνω , η απόφαση απόσπασης της Ειρηνοδίκου Σητείας και παράταση της.

5) Δηλώνουμε την ετοιμότητα μας να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα της λειτουργίας και απονομής της δικαιοσύνης στα Δικαστήρια του Νομού και να αποτρέψουμε την όξυνση και επιδείνωση τους . Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη Ειρηνοδίκου στο Ειρηνοδικείο Σητείας και για την απόφαση του ΑΔΣ με την οποία παρατείνεται η απόσπαση της Ειρηνοδίκου Σητείας στο Ίλιον Αττικής αποφασίζαμε αποχή από το Τριμελές Πλημ / κείο Λασιθίου την Πέμπτη 10-3-2005 και την γνωστοποίηση της απόφασής μας αυτής στον Πρόεδρο της έδρας .

7) Αποφασίζουμε κατάληψη της δικαστικής αίθουσας του Ειρηνοδικείου Σητείας σε όλες τις ποινικές δίκες μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματος μας , σε συνεργασία με τον Δήμο και τους φορείς της Σητείας .

Print Friendly, PDF & Email

Από manos