ΟδηγισμόςΤο Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στην μαρίνα του Αγίου Νικολάου θα στηθεί ένα μεγάλο πανηγύρι για να γιορταστεί η φετινή ημέρα Οδηγισμού (16/10). Τη γιορτή διοργανώνει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, που υπόσχεται πολύ παιχνίδι και φαντασία.
Ο Oδηγισμός είναι παγκόσμια, αυτόνομη, ανεξάρτητη οργάνωση με παιδαγωγικό χαακτήρα που απευθύνεται σε παιδιά και νέους και λειτουργεί εξωσχολικά. Έχει περίπου 10.000.000 μέλη σε 140 χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Στην Ελλάδα έχει μέλη σε 160 πόλεις και χωριά, τα οποία προσπαθούν να «γεφυρώσουν τον κόσμο για να μην μείουν οι χαρές της ζωής στη μία μόνο όχθη», όπως τα ίδια αναφέρουν.

Σκοπός του Οδηγισμού είναι να αξιοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών και των νέων με παιδαγωγικά και ευχάριστα προγράμματα, που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του για να εξελιχθούν σε ελεύθερα και υπεύθυνα άτομα.

Βασικές αρχές του Οδηγισμού είναι η ανεκτικότητα. Δέχεται κάθε παιδί ανεξάρτητα από θρησκεία, φυλή, εθνικότητα, κοινωνική ομάδα ή άλλη διαφορά καθώς και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Σέβεται την πολιτιστική ταυτότητα και τη διαφορετικότητα ατόμων και χωρών. Είναι μη κυβερνητική οργάνωση και δεν έχει καμία κομματική χροιά. Βασίζεται απόλυτα στον εθελοντισμό και ενθαρρύνει την αρμονική συνεργασία παιδιών και ενηλίκων.Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Αν είσαι 5-7 ετών σε περιμένουν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 5:00 μ.μ.
  • Αν είσαι 7-11 ετών σε περιμένουν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 3:00 μ.μ.
  • Και για τ παιδιά από 11- 111 ετών την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Print Friendly, PDF & Email

Από manos