«Καθαρίστε τη Μεσόγειο»Ο δήμος Χερσονήσου και φέτος για έκτη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στην εκστρατεία καθαρισμού των ακτών της Μεσογείου. Με το σύνθημα «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», η δράση αυτή ξεκίνησε από την Ιταλία από την περιβαλλοντική οργάνωση Legambiente, πριν από έντεκα χρόνια. Μάλιστα για τη φετινή χρονιά, για τη δράση του καθαρισμού των ακτών της Μεσογείου συνεργάζεται και η UNEP (United Nations Environmental Programme).

 
Στα πλαίσια της παραπάνω δράσης σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλιακής ζώνης του Δήμου σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία: Maris Hotels (Maris Green Team), ξενοδοχειακή εταιρία Aldemar, Nana Beach Hotel, Hersonissos Group Hotels, Europa Beach Hotel και Golden Star.
 
Δήμαρχος με δύτεςΣτην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης: η πέμπτη τάξη του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λ. Χερσονήσου, o Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Παραδοσιακών Οικισμών Χερσονήσυ, o Πολιτιστικός Σύλλογος Ανάληψης, η Scuba Creta (σχολή Γεωργίου Γεωργαντά-δύτες) και ο σύλλογος γυναικών «Βριτομάρτις».
 
Παράλληλα, το πρωί διοργανώθηκε εκδήλωση για τα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού Χερσονήσου στο θεατράκι της Αγίας Παρασκευής.
 
Με στόχο την ευαισθητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών, η ζωγράφος κ. Νατάσα Βλαχάκη και οι εκπαιδευτικοί του σταθμού συντόνισαν τις προσπάθειες των παιδιών να ζωγραφίσον καθαρές ακτές.
 
Για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων, αφού ολοκλήρωσαν τον καθαρισμό στην παραλία, οργανώθηκε παρουσίαση – συζήτηση, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους για θέματα θαλάσσιου περιβάλλοντος στην αίθουσα του Λιμνικού Ταμείου Χερσονήσου.
 
Η Δανάη Αντωνιάδη, βιολόγος από το Ενυδρείο Κρήτης (CretAquarium) –ΕΛΚΕΘΕ, ενημέρωσε τα παιδιά για τη θάλασσα, τη σημασία και την οικολογία της.
 
Ο δήμαρχος, Σπύρος Δανέλλης, χαιρέτησε την εκδήλωση, ενώ στους μικρούς οικοεθελοντές μοιράστηκαν αναμνηστικά καπέλα από το Δήμο Χερσονήσου και τα ξενοδοχεία Maris και Nana Beach κέρασαν όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos