"Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας", Δήμος, τοπικοί σύλλογοι και ο Ε.Ο.Σ. Λασιθίου δηλώνουν την αντίθεσή τους
ΕΟΣ και Δήμος κατά ……..

Ο Δήμος, τοπικοί σύλλογοι και ο Ε.Ο.Σ. Λασιθίου δηλώνουν την αντίθεσή τους!
Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» που έφερε η κυβέρνηση προς ψήφιση σε μια πρακτικά κλειστή βουλή λόγω καραντίνας χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες αποτελεί ευθεία βολή στο περιβάλλον.

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στο Οροπέδιο Λασιθίου, ο Δήμαρχος Λασιθίου κ.κ. Γιάννης Στεφανάκης, το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Λασιθίου και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων δηλώσαμε την αντίθεσή μας στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο καταργεί την ουσία της προστασίας των περιοχών Natura 2000 και προωθεί ακόμα και μεταλλευτικές δραστηριότητες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σε περιοχές προστασίας της φύσης.

Για την οροσειρά της Δίκτης που περιβάλει το Οροπέδιο Λασιθίου και Καθαρού από το 2011 έχουν εκδοθεί 7 άδειες από την ΡΑΕ για την εγκατάσταση 85 γιγάντιων ανεμογεννητριών (βΑΠΕ) όλες σε προστατευόμενους οικότοπους Natura 2000 οι οποίες δεν εγκαταστάθηκαν ως σήμερα λόγω της καταγγελίας του επίτροπου της ΕΕ για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας .

Είναι άμεση ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε όλοι για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η ψήφιση του νομοσχεδίου στο περιβάλλον και να πούμε “όχι” στην περιβαλλοντική καταστροφή.

ΕΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΥΓ: Συμβολικός και ο ερχομός τις τελευταίες μέρες πλήθους πελαργών και το φώλιασμα τους στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου δείχνοντας μας πόσο πολύτιμες είναι όλες οι προστατευμένες περιοχές Natura 2000

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos