Εκτέθηκε με ανακρίβειες ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γουλιδάκης
Σφάκα

Έχουν σταλεί προς τη Περιφέρεια Λασιθίου επιστολές από τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σφάκας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Σφάκας και μεμονωμένους γονείς που παρουσιάζουν το πρόβλημα της αυθαίρετης διακοπής του δρομολογίου του μικρού λεωφορείου του ΚΤΕΛ που μετέφερε τα παιδιά στο χώρο του σχολείου τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να έχει αλλάξει οδηγός, λεωφορείο ή η σύμβαση.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γουλιδάκης υποστήριξε λανθασμένα αλλά και άθελά του, χτες 17/11/2020 στον Style 100, ότι το λεωφορείο δεν έχει καν πρόσβαση στο σχολείο και με βάση αυτό το ανακριβές δεδομένο έχει ήδη προτείνει λύσεις εγγράφως στις 13/11/2020. Όποιος διαβάζει τις επιστολές προς την Περιφέρεια και τον ενημερώνει, τον εξέθεσε σε λανθασμένες δηλώσεις. Εκτός αν ο κ. αντιπεριφερειάρχης αντί να ενημερώνεται από τους δημόσιους λειτουργούς, τους συλλόγους των πολιτών -που ματαίως έχουν ζητήσει ραντεβού- και τους πολίτες, προτιμά να ενημερώνεται απευθείας από το ΚΤΕΛ που στην προκειμένη είναι ο αντισυμβαλλόμενος στη σύμβαση που σταμάτησε αυθαίρετα να εκτελεί τα συμφωνημένα, για τα οποία εξακολουθεί να πληρώνεται.

Προσωπικά πιστεύω ότι και ο κ. Καρπαθιωτάκης, αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ που υποστήριξε το ίδιο, έχει εξαπατηθεί από υφισταμένους του σε σχέση με το ποια δρομολόγια εκτελούνται και δεν του κοινοποιούνται οι επιστολές φορέων και πολιτών προς το ΚΤΕΛ. Από τα 3 + 3 δρομολόγια που έκανε το μικρό λεωφορείο μέχρι την αυλή του σχολείου τα προηγούμενα χρόνια, τα 4 διακόπηκαν με τη δικαιολογία του covid19 τον Ιούνιο όταν ξανάνοιξαν τα σχολεία, το 5ο με τη δικαιολογία της εξυπηρέτησης του Μουσικού Γυμνασίου και το 6ο προχτές 13/11/2020, μετά το σάλο που έχει προκληθεί, και υποθέτω για να υποστηριχτεί το ότι τάχα «το λεωφορείο δεν μπαίνει στο σχολείο».

Αναμένουμε, όπως δεσμεύτηκε ο κ. Γουλιδάκης στο ραδιόφωνο, να ενημερωθεί ορθά και να επανέλθει. Περιμένουμε να επαναφέρει τα δρομολόγια του μικρού λεωφορείου ή αν επιμείνει στον ισχυρισμό ότι “το μικρό λεωφορείο δε μπορεί να στρίψει νόμιμα” να ασκήσει τις ανάλογες νόμιμες διώξεις στο ΚΤΕΛ για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά τα έτη 2017-2018, 2018-2019 και 2019-2020 που το μικρό λεωφορείο εκτελούσε την συγκεκριμένη στροφή 2 με 6 φορές την ημέρα.

Τέλος, περιμένουμε να αναγκάσει το ΚΤΕΛ να βρει το κατάλληλο όχημα για τη νόμιμη και ασφαλή μεταφορά των μαθητών ΜΕΣΑ στο σχολείο όπως προβλέπει η σύμβαση και όπως γίνεται σε όλη την επαρχιακή Ελλάδα.

Γονέας μαθητή Δημοτικού Σχολείου Σφάκας Σητείας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos