Ελεύθεροι εγκλεισμένοι, έκκληση για εθελοντές
από τη συνέντευξη, Νικολαράκης, Μπέρκοβιτς, Πεδιώτη, Ποδάρα

Παραφράζοντας το “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” του Διονυσίου Σολωμού, στο τμήμα ΑμεΑ Λασιθίου υπάρχει ένας αριθμός συνανθρώπων μας, οι οποίοι ουσιαστικά είναι “ελεύθεροι εγκλεισμένοι” μιας και από τη στιγμή που μπήκαν στο ίδρυμα, δεν βγήκαν ποτέ άλλοτε ούτε καν στον προαύλιο χώρο.

Για το λόγο αυτό, μετά από πρωτοβουλία του επιστημονικού υπεύθυνου κ. Νικολαράκη, με τη σύμφωνα γνώμη της διοίκησης, παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τον υποδιοικητή κ. Μπέρκοβιτς τον κ. Νικολαράκη, και τις κοινωνικές λειτουργούς, με ζητούμενο την πρόσκληση εθελοντών. ….

…. εθελοντών που θα μπορούσαν να αφιερώνουν μία ώρα κάποια ή κάποιες φορές την εβδομάδα και να αναλάβουν να βγάλουν από τον δεύτερο ή τον τρίτο όροφο ένα άτομο, για λίγη ώρα στην αυλή του Θεραπευτηρίου, μιας και το προσωπικό δεν αρκεί για τον αριθμό των περιθαλπομένων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Νικολαράκης, υπάρχει άτομο στο Θεραπευτήριο που δεν έχει βγει έξω πάνω από δύο δεκαετίες.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Έχετε διάθεση να αφιερώσετε λίγο από τον προσωπικό σας χρόνο, προκειμένου να ασχοληθείτε με μια ουσιαστική κοινωνική ενασχόληση Είναι σημαντικό για σας να προσφέρετε τη βοήθειά σας, Εδώ, μπορείτε να δηλώσετε τη διαθεσιμότητά σας για ενός άλλου είδους εργασία, την Εθελοντική εργασία.

Ο εθελοντισμός σήμερα αποτελείται από έναν κόσμο ολόκληρο, που σε κάθε κάλεσμα, σε κάθε προσκλητήριο, με κάθε ευκαιρία, δίνει ένα βροντερό παρών, που επιβεβαιώνει έμπρακτα ότι για πάρα πολλούς ανθρώπους αποτελεί μια ευγενική ιδέα, ένα ακλόνητο “πιστεύω”, έναν τρόπο ζωής Όλοι μας πλέον αναγνωρίζουμε και κατανοούμε ότι αποτελεί μια επιτακτική ανάγκη της κοινωνίας μας. Είναι αδύνατο να αντιμετωπισθούν οι μεγάλες σημερινές κοινωνικές ανάγκες, χωρίς τη συμμετοχή μας, την έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής μας αλληλεγγύης.

Εμείς σας απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση για να γίνετε εθελοντές!

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Ο εθελοντής είναι πάντοτε παρών, ενεργός, έτοιμος να δώσει όλο του τον εαυτό χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς ανταμοιβή, αλλά με χαρά για την ανιδιοτελή προσφορά του. Ένας εθελοντής, μόνος ή σαν ομάδα, με ή χωρίς προηγούμενη εθελοντική εμπειρία, μπορεί να προσφέρει nς υπηρεσίες του όπως δημιουργική απασχόληση, συνοδεία/εξόδους ή επισκέψεις στο χώρο, συμμετοχή σε’ εκδηλώσεις, παροχή εξειδικευμένης βοήθειας, ανάλογα με την ειδικότητά του, φιλοξενία και συντροφιά στους περιθαλπόμενους, σε ενήλικα δηλαδή άτομα και των δύο φύλων με αναπηρία χρόνια πάσχοντα ή/και ηλικιωμένα

Από την αρχή λειτουργίας του Παραρτήματος μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει εθελοντές, εκ των οποίων κάποιοι από αυτούς έχουν εξελιχθεί σε μόνιμους συνεργάτες, αφού εξακολουθούν να ασχολούνται έως και σήμερα. Φυσικά, μας ενδιαφέρει η αύξηση του αριθμού των εθελοντών, των ανθρώπων δηλαδή που ασχολούνται ή μπορούν να ασχοληθούν με τον πληθυσμό που εξυπηρετεί το Παράρτημα μας και τα προγράμματα που αυτό υλοποιεί,

Όποιος ενδιαφέρεται να γίνει εθελοντής μπορεί να επικοινωνήσει με την Κοινωνική Υπηρεσία, στο τηλέφωνο 2841341330, κατά τις πρωινές ώρες και εργάσιμες μέρες

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos