Ελλάδα 2021, ευχαριστήρια επιστολή στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου
Αγγελοπούλου, Ζερβός

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, απέστειλε η πρόεδρος  της επιτροπής “Ελλάδα 2021” κ. Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, σε συνέχεια της επίσκεψης της στον Άγιο Νικόλαο (8/7).

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της επιτροπής του “Ελλάδα 2021”, στην επιστολή της, δηλώνει παρούσα στην προσπάθεια που έχει αναληφθεί για την ένταξη της Σπιναλόγκας, στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ακολουθεί η επιστολή :

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, Αγαπητέ Αντώνη,

Με τον Άγιο Νικόλαο, μια από τις ομορφότερες και δημοφιλέστερες πόλεις της Ελλάδας, με συνδέουν πολλές αναμνήσεις, που πάνε πίσω στο χρόνο.

Με όλους εσάς, με συνδέει η κοινή αγάπη για την Κρήτη και η πίστη ότι οι Κρητικοί δεν το βάζουν ποτέ κάτω, όσες προκλήσεις κι αν βρεθούν στο δρόμο τους.

Στην πρόσφατη επίσκεψή μου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω, για άλλη μια φορά, την ικανότητά σας να μετασχηματίζετε αυτές τις προκλήσεις σε ευκαιρίες.

Οι προτάσεις σας για τον Εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση, απόλυτα εναρμονισμένες με την Ιστορία, τον Πολιτισμό και την ισχυρή ταυτότητα της πόλης, ανοίγουν ένα παράθυρο προόδου και ανάπτυξης.

Για να προχωρήσουμε, όλοι μαζί, μπροστά και να αφήσουμε τη σφραγίδα μας για τους νεότερους, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», και εγώ προσωπικά, είμαστε δίπλα σας, με όλες μας τις δυνάμεις.

Όπως όλες οι δυνάμεις μας είναι στη διάθεσή σας, για να αναγνωριστεί η Σπιναλόγκα, αυτό το οικουμενικό σύμβολο αντοχής, θάρρους και αγάπης για τη ζωή, ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στην εποχή της πανδημίας.

Με εκτίμηση & φιλία,

Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Πρόεδρος Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

από τον δήμο Αγίου Νικολάου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos