ΕΛΜΕ Λασιθίου απάντηση στον Εμπορικό Σύλλογο Ιεράπετρας
Ο προγραμματισμός των εκπαιδευτικών και διδακτικών επισκέψεων γίνεται συνήθως στην αρχή της Σχολικής Χρονιάς

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου θεωρεί άδικη τη διαμαρτυρία μελών του Εμπορικού συλλόγου Ιεράπετρας για τη προγραμματιζόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη δύο σχολείων της Ιεράπετρας στο Ηράκλειο τη Παρασκευή 24/11/2017.

Είναι λάθος να ισχυρίζεται ότι η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη (08:15 -16:00) πραγματοποιείται στο εμπορικό κέντρο του Ηρακλείου, λόγω επικείμενων εκπτώσεων (Black Friday).

Ο προγραμματισμός των εκπαιδευτικών και διδακτικών επισκέψεων γίνεται συνήθως στην αρχή της Σχολικής Χρονιάς. Γνώμονας για την επιλογή των τόπων και των προγραμμάτων είναι η ποιότητα τους και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν τα παιδιά από αυτά.

Οι διδακτικές επισκέψεις εντάσσονται προγραμματισμένα στην εκπαιδευτική διαδικασία, με μέριμνα ώστε να μη διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου και αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα της αγωγής των μαθητών και μαθητριών.

Στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου καλεί όλους τους γονείς και μαθητές να στηρίξουν τις μικρές τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις του Νομού.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με ξενόφερτα εμπορικά ήθη που επιβάλλουν οι πολυεθνικές με στόχο τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας

Γιακουμάκης Εμμανουήλ                                   Μπαυγιαδάκη Νίκη

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos