στο σάπιο σύστημα σας, σάπια και η παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία
στο σάπιο σύστημα σας, σάπια και η παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία

Η ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των μαθητών μας τόσο στον νομό μας όσο  και πανελλαδικά.

Οι κινητοποιήσεις αυτές σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία και να πιέσουν την κυβέρνηση για να δώσει επιτέλους λύση στα διαχρονικά προβλήματα της δημόσιας παιδείας.

Για μια ακόμη σχολική χρονιά τα σχολεία είναι χωρίς καθηγητές, με αποτέλεσμα να χάνονται πάρα πολλές διδακτικές ώρες μεταξύ των οποίων και σε μαθήματα πανελληνίων εξετάσεων και ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ.

Υπάρχουν ελλείψεις και σε βιβλία, που υπ’ όψη είναι βιβλία παλαιάς κοπής τα περισσότερα (έκδοσης 2000), τα οποία ανατυπώνονται χωρίς να ανανεώνονται.

Ειδικότερα φέτος απαιτήθηκε από μαθητές να αγοράσουν βιβλία για την εκμάθηση των ξένων γλωσσών, κάτι που ανοίγει την κερκόπορτα της κατάργησης της δωρεάν παροχής βιβλίων στους μαθητές. Δηλαδή αμφισβητείται ευθέως ο Δημόσιος χαρακτήρας της Εκπαίδευσης.

Διαιωνίζονται τα μεγάλα προβλήματα-ελλείψεις σε κτιριακές και εργαστηριακές υποδομές. π.χ. στα ΕΠΑΛ Σητείας, ΓΕ.Λ. Αγίου Νικολάου, Γυμνάσια Ιεράπετρας.

Όλα τα προβλήματα αυτά θα οξυνθούν με την εφαρμογή των τριών μνημονίων που σαν παραδοτέο έχουν τη μείωση της δαπάνης του δημόσιου τομέα το 2018.

Παραμένει επίκαιρο και όσο ποτέ αναγκαίο, το διαχρονικό αίτημα της άμεσης χρηματοδότησης της παιδείας με το 5% του ΑΕΠ.

Τα αιτήματα των μαθητών μας είναι και δικά μας αιτήματα, που έχουν στόχο να λειτουργήσει το δημόσιο σχολείο στοιχειωδώς και αξιοπρεπώς.

Όλοι μαζί Μαθητές, Γονείς και Εκπαιδευτικοί να αγωνιστούμε για να έχουμε ένα σύγχρονο, και χωρίς αποκλεισμούς, δημόσιο σχολείο που να μας αξίζει.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γ. Γραμματέας

Μιχάλης Οικονόμου                             Παπαδάκης Μιχαήλ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos