Ενίσχυση του σώματος επιθεώρησης εργασίας
Θραψανιώτης, Πεπόνης, Ηλιόπουλος, Βαρδάκης

Με τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ.  Νάσο Ηλιόπουλο, συναντήθηκαν οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, Ν. Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, καθώς και  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Πεπόνης Μανόλης.

Επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ σε Λασίθι και Ηράκλειο, με προσωπικό,  για τον έλεγχο της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, το ωράριο εργασίας κλπ.

Ο πρόεδρος  του Εργατικού Κέντρου κ. Μανόλης Πεπόνης αναφέρθηκε στην ανάγκη στελέχωσης του τμήματος της τεχνικής επιθεώρησης εργασίας στο Λασίθι.

Οι Βουλευτές με την σειρά τους τόνισαν την ανάγκη διεξαγωγής στοχευμένων ελέγχων που θα προστατεύουν τους εργαζόμενους και θα αποτελέσουν την ουσιαστική στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο Ειδικός Γραμματέας ενημέρωσε τους Βουλευτές και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Πεπόνη ότι έχει εγκριθεί η ενίσχυση των υπηρεσιών στο νομό Λασιθίου και Ηρακλείου μέσω ΑΣΕΠ και ότι η προκήρυξη θα βγει άμεσα. Ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι οι έλεγχοι θα διεξάγονται με μικτά κλιμάκια και τη συμβολή της Οικονομικής Αστυνομίας.

Τέλος, ο κ. Ηλιόπουλος ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου , ότι θα εξεταστεί η στελέχωση του τμήματος υγιεινής και ασφάλειας στο νομό Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos