ενδιαφέρον για τη Κρήτη
ενδιαφέρον για τη Κρήτη

Αισιόδοξα τα μηνύματα για την Κρήτη από την διεθνή τουριστική έκθεση «Vakantiebeurs» που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Η Κρήτη προβλήθηκε ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη έκθεση καθώς αξιοποίησε την ευκαιρία να παρουσιάσει μαζί με τον τουριστικό προορισμό και τα τοπικά εδέσματα. Σε σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων με τουριστικούς παράγοντες

έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη διαχείριση της ερχόμενης τουριστικής περιόδου και καταγράφηκαν οι θετικές τάσεις που σημειώνουν οι κρατήσεις προς την Κρήτη.

Τα μηνύματα από την Ολλανδική αγορά είναι θετικά, καθώς επικρατεί αισιοδοξία ότι οι κρατήσεις θα είναι στα ίδια επίπεδα, ίσως και λίγο αυξημένες σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εκτιμήσεις είναι πως οι Ελληνικοί προορισμοί θα διατηρήσουν και το 2016 συγκριτικό πλεονέκτημα στη Μεσόγειο, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα σε γειτονικές ανταγωνίστριες χώρες.

Η προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ήταν μεγάλη όπου οι επισκέπτες ρωτούσαν πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, τον πολιτισμό μας, τις φυσικές ομορφιές του νησιού και τον περιπατητικό τουρισμό.

Σημειώνεται ότι, η Κρήτη είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Ολλανδών, με υψηλό δείκτη επαναλαμβανόμενων τουριστών που εκτιμούν τον πολιτισμικό της πλούτο, την Κρητική διατροφή, την Ελληνική φιλοξενία και το ξεχωριστό Κρητικό τοπίο. Μάλιστα έγινε γνωστό πως με τη συμπαράσταση του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, δημιουργείται πλέον μια βάση στοιχείων με ενδιαφερόμενους προκειμένου να λαμβάνουν ιδιαίτερη πληροφόρηση για την Ελλάδα και ενημερωτικό υλικό.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν στελέχη της με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκο Αλεξάκη.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos