από τα κτίρια που θα αναβαθμιστούν ενεργειακά
από τα κτίρια που θα αναβαθμιστούν ενεργειακά

Την πρώτη Ιουλίου θα δημοπρατηθεί το έργο ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων του Δήμου Ιεράπετρας. Η εργολαβία αποτελεί τμήμα της χρηματοδότησης που έχει λάβει ο Δήμος Ιεράπετρας από το πρόγραμμα “εξοικονομώ” και αφορά την εκτέλεση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων του Δήμου. Συγκεκριμένα, με το έργο θα γίνουν:

Στο Δημαρχείο, τοποθέτηση Εξωτερικής Θερμομόνωσης στην τοιχοποιία και οροφή, αλλαγή υαλοπινάκων και κουφωμάτων, Τεχνητός φωτισμός με led και Σύστημα BMS. Στο Κτίριο Τεχνικής Υπηρεσίας, θα υπάρξει τοποθέτηση Εξωτερικής Θερμομόνωσης στην οροφή του κτιρίου, Αλλαγή υαλοπινάκων και κουφωμάτων, Εγκατάσταση εξωτερικών σκιάστρων, Τεχνητός φωτισμός με led, Σύστημα BMS και στο 3o Δημοτικό Σχολείο προβλέπεται τοποθέτηση Εξωτερικής Θερμομόνωσης στην τοιχοποιία και οροφή της παλιάς πτέρυγας του κτιρίου, Αλλαγή υαλοπινάκων και κουφωμάτων, Τεχνητός φωτισμός με led.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 409.000 € και ο διαγωνισμός θα γίνει την 1/7/2014. Με την ολοκλήρωση του έργου τα προαναφερόμενα κτήρια θα έχουν αναβαθμιστεί ενεργειακά και θα έχουν σημαντικά μικρότερο κόστος λειτουργίας. Επιπλέον με τις παρεμβάσεις θα βελτιωθούν και οι προσόψεις των κτηρίων ιδιαίτερα για το κτήριο του Δημαρχείου όπου θα έχουμε ολική εξωτερική ανακαίνιση.

“Είναι ένα σημαντικό έργο για την εξοικονόμηση ενέργειας σε Δημοτικά κτίρια της Ιεράπετρας, αλλά και την ουσιαστική αναβάθμισή τους. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης και την πλήρη ωρίμανση του έργου, τώρα είμαστε στο στάδιο που θα δημοπρατηθεί για να ανατεθεί η υλοποίηση του έργου”, τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos