Ενημέρωση για σημεία του ΒΟΑΚ στον Δήμο Αγίου Νικολάου
ασκήσεις επί χάρτου για την ώρα

Τον δήμο Αγίου Νικολάου ενημέρωσαν για συγκεκριμένα σημεία του ΒΟΑΚ (βόρειου οδικού άξονα) ο μελετητής και εκ μέρους του ΟΑΚ ο κ. Αγαπάκης. Ήταν αποτέλεσμα αιτήματος του δήμου για την εξέλιξη τριών σημείων του δρόμου μέσα στον δήμο.

Ο μελετητής κ. Φραντζεσκάκης ενημέρωσε τον δήμαρχο και μέλη της διοίκησης του δήμου για τις προτάσεις που αφορούν στη βελτίωση τριών σημείων του δρόμου, συγκεκριμένα του κόμβου Ξηροκάμπου, Ανυφαντή και Νεάπολης.

Στη περίπτωση του κόμβου Ξηροκάμπου όπου προβλέπεται η δημιουργία λωρίδων απ’ ευθείας κίνησης από και προς Ηράκλειο, ο μελετητής έδειξε τις εναλλακτικές που προτείνονται στον χώρο για την υλοποίηση του έργου.

Ακόμα εκφράστηκαν οι θέσεις της δημοτικής αρχής για τη διαφοροποίηση του κόμβου Νεάπολης, ενώ επιδείχθηκε η μελέτη για τη δημιουργία κόμβου στη θέση Ανυφαντή, δηλ. η είσοδος προς Λακώνια από τον Βόρειο οδικό άξονα. Εδώ προτείνεται η διαπλάτυνση του υπάρχοντος παράλληλου δρόμου δεξιά του ΒΟΑΚ και το πέρασμα του κάτω από τη γέφυρα. Αντίστοιχα η έξοδος θα γίνεται μόνο προς Άγιο Νικόλαο.

Ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τον Βόρειο Οδικό Άξονα μέσα από το Ίστρον, κόμβος προς Λακώνια για να εξορθολογιστεί η κίνηση στο σημείο μετά τον κεντρικό κόμβο και η κατάργηση της πρόσβασης στον παλαιό εθνικό από το Σεληνάρι με τη δημιουργία κόμβου περί τα 500 μέτρα πιο κάτω.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν, έδωσαν την δυνατότητα να διευκρινιστούν αρκετά ζητήματα που υπήρχαν, ενώ ζητήθηκε από τον μελετητή,  ενημερωτικό σημείωμα για τις παρεμβάσεις που προτείνονται, ώστε το συγκεκριμένο θέμα, να συζητηθεί εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Όσο για το πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν αυτά τα έργα η απάντηση είναι, “αυτό εξαρτάται από τις πολιτικές διαθέσεις της κυβέρνησης”, όπως θα ακούσετε παρακάτω στις δηλώσεις του δημάρχου Αγίου Νικολάου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos